מס שבח ומס רכישה

  • מס שבח בגין מכירת דירה
    בן בן | 04/12/2009 19:21

    לפני 4 וחצי שנים רכשתי דירה, לקח לי זמן למכור את הדירה היחידה שהייתה לי ובסוף לאחר כ 10 חודשים מכרתי אותה. כעבור שלוש שנים וארבעה חודשים מהמכירה הנ"ל, מכרתי את הדירה שרכשתי לפני 4 וחצי שנים. רשויות המס טוענות שאני לא זכאי לפטור של ה-18 חודש מאחר ובמהלך ארבע השנים האחרונות היו ברשותי שתי דירות. הסיפור די הזוי כי לצורך מס רכישה של הדירה לפני ארבע וחצי שנים הם הסכימו להתייחס למצב הביניים הזה כאילו עדיין יש לי דירה יחידה. מה דעתך בנושא ? בנוסף במקום אחר ציינת כי במידה וגרתי בדירה אז מספיק 3 שנים ולא 4. (בזה אני עומד). האם זה כך? מה המקור לכך ? תודה

    • מס שבח ומס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 06/12/2009 13:13

      ראשית אין קשר בין דירה יחידה לעניין מס רכישה ומס שבח, ההגדרות שונות. עניין ה-3 שנים רלבנטי לתקופת הצינון למתנה כאשר המוכר מתגורר בדירה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • אז אין מה לעשות ?
        בן בן | 06/12/2009 19:45

        בהמשך לסיפור הנ"ל... האם עולה מדבריך שאין ברירה ואני צריך לשלם בגלל שלקח לי מספר חודשים למכור דירה לאחר שרכשתי דירה אחרת? האם זה שמכרתי את הדירה הקודמת בלי רווח בכלל יכולה להיות גם פתרון ? (תיקון שומה קודמת ? הרי לא עברו 4 שנים) תודה

        • פרוטוקול מס' 217 מישיבת ועדת הכספים 2004
          בן בן | 06/12/2009 19:52

          באותו עניין רק להמחיש מה מחוקק רצה: אוסקר אבו-ראזק: כשיש לך רק דירה אחת כל הזמן, אין בעיה. הבעיה היא כשמוכרים דירה, אבל קודם קונים ואחר כך מוכרים. כל ההוראה הזאת אומרת שאנחנו רוצים להקל. במקום שהפער יהיה רק 12 חודשים ניתן 18 חודשים, זה הכל.