שאלה שנשאלה כבר (לא עורך דין אם דעתי מעניינת אותך)

  • שאלה רק לעו"ד
    מיכאל | 27/12/2009 12:58

    הגשתי תביעה קטנה נגד נהגת שפגעה ברכבי ,הפסדתי במשפט למרות שאני לא אשם. השופטת פסקה שעלי לשלם לצד השני את הוצאות המשפט שלו ולא צויין הזמן לתשלום.לאחר 15 יום פנה אלי עו"ד הנתבעת וביקש שאשלם את החוב כי הייתי צריך לשלם מיידית על פי דבריו ,וביקש גם תשלום שכ"ט עבור מכתבו זה.פקידת חב' הבטוח שלי טענה שאפשר לשלם תוך 30 יום .שילמתי לו את החוב עפ"י פסיקת השופטת +שכר טירחתו כי עברו כבר כ-27 יום ולא רציתי הוצאה לפועל כפי שהבטיח לעשות. השאלה :האם על חב' הביטוח שלי לשלם לי את כל מה שפסקה השופטת כולל הוצאות המשפט שנפסקו לצד ג' ושאני שילמתי ,(פקידת הביטוח אמרה לי לשלם ויחזירו לי), כיום הם מתנערים,האם זה כתוב בפוליסה.והאם על חב' הביטוח שלי לשלם את שכ"ט העו"ד, כי אני לא משפטן ולא ידעתי שצריך לשלם מידית והפקידה בחב' הביטוח אמרה שאפשר לשלם עד 30 יום.אציין ששלחתי לחב' הביטוח את פסה"ד מייד כשהגיע אלי בדואר רשום. במידה ותקבע שאני זכאי לתשלום מסוים האם כדאי לקחת עו"ד ולתבוע גם עוגמת נפש? ובמקרה הנדון האם זה חוקי שחב' הביטוח תתנה את הסכומים שמגיעים לי בחתימה שאין לי תביעות נוספות ? תודה מראש

    • שאלה שנשאלה כבר (לא עורך דין אם דעתי מעניינת אותך)
      אחד שאוהב לעזור | 27/12/2009 22:38

      ברמת העיקרון, גם בפסק הדין מצויין כי אתה צריך לשלם תוך 30 יום ממתן פסק הדין. פקידת הביטוח שלך צדקה, חבל שלא הקשבת לה, לדעתי לא היית צריך לשלם לו את שכר הטרחה, אני כמעט בטוח שהוא כבר קיבל שכר טרחה מהלקוח שלו. על חברת הביטוח שלך לשלם אך ורק את הוצאות התביעה ללא הוצאות בית המשפט, הם לא מבטחים הוצאות בית משפט אלא הוצאות של תאונת דרכים. לתבוע עוגמת נפש זה רוב הסיכויים שלא תקבל, חבל לבזבז כסף על עורך דין שלא ייצג אותך אפילו בבית המשפט לתביעות הקטנות (למה תביעות קטנות כי אפילו אם תתבע 500 שקל זה יהיה יקר מדיי לעוגמת נפש) חברת הביטוח לא רשאית להתנות תשלום בחתימה, אבל, אם הם עושים לך טריקים ומסבירים לך זאת בצורה הזאת, תעשה גם אתה טריק ותרשום על כתב הסילוק וויתור את המשפט הבא "כסכום שאינו שנוי במחלוקת" אם יש לך איזשהם השגות בנוגע לתשלום שהם מוציאים , תוכל להמשיך לתבוע זאת בהמשך בכל דרך שתבחר.אבל...אני לא עורך דין, מה אני מבין.

    • פסק דין בתביעות קטנות
      עו"ד גיל קראוס | 29/12/2009 17:33

      מיכאל ערב טוב, ראשית, יש לבדוק את האמור בפסק הדין - אם מצוין מועד לתשלום אז זהו המועד כמובן. אם לא נכתב מועד מסוים, אז לכאורה התשלום אמור להיות באופן מיידי והמתנה של 15 ימים היא סבירה בנסיבות העניין. בתביעה מול הביטוח יש להבדיל בין תביעה ביטוחית במסגרתה אפשר לתבוע אך ורק מכוח הפוליסה ובין תביעה נזיקית שאיננה מוגבלת ברכיביה. תוכל לתבוע עגמת נפש בתביעה הנזיקית, אבל בדרך כלל בתי המשפט אינם ממהרים לפסוק פיצוי זה. בכל מקרה, אתה יכול להגיש את התביעה לבית המשפט לתביעות קטנות, ללא עורך דין.