פרים בבקשה לגבי החיזוק החלקי

  • קודם חיזוק חלקי ואחר כך תמא
    ניצן | 16/05/2012 00:39

    קבלנו אישור מהעירייה לבצע חיזוק חלקי שלא על פי התמא שימנע קריסה אך לא סדקים. הדיירים חוששים שאם יבצעו חיזוק זה ישללו מהם זכויות התמא בעתיד כאשר יחליטו לבצע חיזוק מלא. האם יש מקום לחשש כזה. החיזוק החלקי הוא זול ומהירוראוי לדעתנו לעודד אותו.

    • פרים בבקשה לגבי החיזוק החלקי
      משה | 16/05/2012 16:19

      שלום ניצן, תוכל בבקשה לפרט לגבי החיזוק החלקי? מה עושים בו? תודה משה

      • חיזוק חלקי
        ניצן | 17/05/2012 03:44

        מדובר בחיזוק לפי שיטת המהנדס ברוך ירמולינסקי שקבלה את אישור מהנדסי העירייה בניית קירות תמך בקומת העמודים -כשמונה קירות שכאילו -אשר ימנעו קריסת הבית אך לא ימנעו סדקים ברעידה חזקה. אבדות בנפש לא תהיינה. חיזוק שכזה יעלה לא יותר מ-20,000 ש"ח לדייר.ויוכל להתבצע במהירות. אנו מבקשים לדעת אם החיזוק יאפשר בעתיד חיזוק נוסף על פי התמא וקבלת זכויות על פי התמא

    • חיזוק חלקי
      עו"ד גילי לוי | 17/05/2012 16:51

      ניצן שלום, איני מכיר את החיזוק החלקי אולם מכל מקום נראה כי כל עוד לא חוזק הבניין בהתאם מדויק לדרישות התמ"א הרי שלא תישלל האפשרות להוציא פרויקט תמ"א לפועל בעתיד. בכל אופן, ניתן לפנות בשאלה גם למחלקהההנדסית בעירייה. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38

    • מטריד אותי האם חיזוק חלקי יפתור הבעיה
      ***צונזר ע"י המערכת*** | 14/06/2012 21:15

      אם יש סדקים כנראה יש שקיעה וזה אומר תשתית בעיתית ולכן יתכן שגם הסדקים יחזרו. אני מציע לך לבחון חיזוק מלא. אם הדיירים מתכננים כבר להוציא הוצאה זו תמצאו יזם שמוכן לקחת הסיכון בהשלמת ההון לחיזוק מלא בתמורה להסכמה לתמא וכך יעשה החיזוק בהיתר נפרד מהתמא וזה ילך מהר צור קשר אם צריך עזרה באיתור ***צונזר ע"י המערכת*** לגילוי נאות אני עוסק בניתוחים כלכליים וגיוסי הון לפרויקטי תמא