שכר טרחה עורך דין בפניה לקרן הפנסיה

  • קובץ מצורף שכר טרחה עורך דין בפניה לקרן הפנסיה
    דוד | 20/07/2024 00:03

    שלום,
    מה שכר טרחה מקסימלי שעורך דין יכול לגבות עבור ייצוג בפניה לקרן פנסיה עבור קבלת קצבת גמלה ומענק חד פעמי במקרה של מוות? ראיתי באתר של ביטוח לאומי 60 תשלומים, סביב ה 12 אחוז מגובה הגמלה + 907 שקל פתיחת תיק. האם זה נכון גם במקרה של ייצוג מול קרן הפנסיה? אני מצרף מסמך שנחתם בתאריך 26.10.2023 כאשר התנאים הם 100 תשלומים ו 20 אחוז מהגמלה ומענק חד פעמי. מי שחתם על המסמך היה חולה סופני במחלת הסרטן שלא דובר עברית.
    העלמנה לא חתומה על המסמך הזה.
    הוא בכלל הגיע למשרד עורכי דין כדי לטפל בתביעה לרשלנות רפואית והם החתימו אותו על החוזה הזה. הוא נפטר בתאריך 1.2.2024 ועכשיו העלמנה נדרשת לשלם את 100 התשלומים ואת 20 האחוזים מכל הסכומים בתוספת מעמ.
    השאלה שלי האם החוזה עבור שכר טרחה חוקי?
    האם אין פה ניצול ציני של מצב החולה ועובדה שהוא לא דובר עברית ולא מודע לזכויות שלו?
    מה אפשר לעשות מול משרד עורכי דין במקרה כזה כדי להפחית את מספר התשלומים וגובה האחוזים?
    הגמלה מקרן הפנסיה היא בגובה 2740 שקל לחודש. לא נדרש שום ייצוג של עורך דין או עבודה נוספת מלבד שליחת טפסים לקרן הפנסיה.
    תודה,
    דוד