עמלה גבוהה מסוכן ביטוח על משיכת כספי פנסיה

  • עמלה גבוהה מסוכן ביטוח על משיכת כספי פנסיה
    סלבה | 23/06/2024 14:38

    שלום ותודה רבה על העזרה

    אמא שלי התקשרה לסוכן ביטוח בשביל לקבל קצבה פנסיונית מבלי להתיעץ איתי. היא מבוגרת, מדברת עברית ממש לא בשפת אם, לא מבינה כל כך טוב במיוחד בכל הנושא הפנסיוני, הסוכן אמר לה בשיחה שיש לה כמה קופות והאם היא רוצה למשוך כספים, כל שירות של משיכה מקופה הסתכמה בכמה אלפי שקלים.

    אמר שפורס לה קצבה ועוד פעולה וגבה על זה ה1,755

    משך לה פוליסה נוספת על זה לקח 3,500

    משך לה את התגמולים הישנים ועל זה לקח  2,100

    כמובן שכל זה היה ניתן לעשות לבד ובלי עזרתו.

    עברו מספר ימים, ולאחר שהבנתי על מה מדובר וראיתי את גודל כספי השירות שגבה התקשרתי לבטל, הסוכן אמר שהוא לא מחזיר את הכספים שגבה שנעצור את המשיכות מול חברת הביטוח ומבחינתו הוא לא מחזיר שקל ושאם אנחנו רוצים שנלך לבית משפט.

    האם הגיוני לקחת מאישה מבוגרת 7300 שח על פעולות פשוטות?

    האם ניתן לעשות משהו?