אחריות צולבת זה מושג לא כל כך רלוונטי למקרה שלך

  • ביטוח עבור שוכר דירה - שאלות
    א. | 07/06/2024 18:54

    שלום,

    א. בהנחה שמשכיר הדירה ביצע ביטוח מבנה ואני (השוכר) צד ג', כאשר כל אחד מאיתנו הכניס סעיף של ביטול זכות שיבוב - האם יש צורך גם בהוספה של סעיף אחריות צולבת, או שאני כבר מוגן מתביעות בכל תרחיש? אשמח מאוד להבהרה בנושא.

    ב. האם יתכן שבעל הדירה יתבע אותי ישירות על אף שיש לו ביטוח (למשל, כדי להימנע מהעלאת פרמיות וכו')?

    ג. הוצע לי להוסיף ביטוח מבנה ללא כל תוספת תשלום. האם יתכן בכך חיסרון כלשהו, לאור העובדה כי גם בעל הדירה חויב בחוזה בביצוע ביטוח כזה?

    ד. במידה ואני שוכר שירותי מנקה באופן חד פעמי, האם עליי לשקף זאת לביטוח לאומי על מנת שביטוח המעביד שלי יכלול אותו/ה? ומה לגבי אנשי מקצוע אחרים כגון מובילים, חשמלאי וכו'?

    תודה רבה מראש על הסיוע!

    • אחריות צולבת זה מושג לא כל כך רלוונטי למקרה שלך
      לא ממליץ לא מייעץ | 08/06/2024 02:55

      אחריות צולבת בין מבוטחים מרובים באותה פוליסה זה סעיף שצריך להוסיף אם השוכר והמשכיר רוכשים ביחד פוליסת ביטוח צד ג' אחת ששניהם רשומים בה כמבוטחים, ואז נוצרת בעיה כי הביטוח צד ג' הזה לא חל ביניהם אחד כלפי השני, כי שניהם נחשבים לצד ב', המבוטח בפוליסה (צד א' זו חברת הביטוח, צד ב' זה המבוטח, צד ג' זה שאר העולם). כדי לפתור את הבעיה הזו מוסיפים סעיף אחריות צולבת שבעצם מרחיב את הביטוח צד ג' כך שהוא יחול על המבוטחים גם אחד כלפי השני כאילו שכל אחד מהם רכש בנפרד ביטוח צד ג', זה הכל.

      כדי להתגונן בפני רוב הכיסויים, רצוי שהמשכיר יעשה ביטוח מבנה וצד ג' והשוכר יעשה ביטוח תכולה וצד ג' ושניהם יוותרו על זכות שיבוב אחד כלפי השני. במקרה שלכם, אם ייגרם נזק לתכולה שלך שהיא לא מבוטחת אז אתה עלול לתבוע את המשכיר, כדי למנוע את זה כדאי למשכיר שאתה תעשה ביטוח תכולה, יכול להיות שהוא גם יכול לרכוש כזה ביטוח עבורך אבל אני לא בטוח בזה. אם ייגרם נזק לצד ג', למשל שריפה שתתפשט לדירות אחרות בבניין או פיצוץ צנרת שיגרום לשכנים מלמעלה נזק לדירה, אז במידה שהפיצוץ לא קרה באשמתך כשוכר אתה לא תהיה חייב להפעיל את הביטוח כדי להגן על המשכיר אם השכנים יתבעו אותו ואני לא חושב שהוא יוכל להכריח אותך להפעיל את הביטוח או את חברת הביטוח שלך להגן עליו. במקרה כזה יגדל הסיכוי שהוא ינסה לתבוע אותך כדי להטיל עליך לפחות חלק מהאחריות לנזק, לא בטוח שהוא יצליח אבל זה עדיין לא יהיה נעים. לכן חשוב לך כשוכר שהמשכיר גם יעשה לעצמו ביטוח צד ג'. אפשרות אחרת, פחות מקובלת, היא שתוסיף את המשכיר כמבוטח לביטוח צד ג' שלך יחד עם סעיף אחריות צולבת.

      לא ממליץ ולא מייעץ.

    • לגבי השאלה שלך אם המשכיר יכול לתבוע אותך גם אם יש
      לא ממליץ ולא מייעץ | 08/06/2024 03:22

      לו ביטוח אז התשובה היא כן. באופן כללי כל אדם במדינה יכול להגיש תביעה נגד כל אדם אחר מכל סיבה.
      מימוש ביטוח זו זכות של המבוטח, לא חובה, גם אם יש לך ביטוח אתה לא חייב להשתמש בו ואתה לא יכול להכריח מישהו אחר להשתמש בביטוח שלו אם הוא לא רוצה. אולי אם הוא פשט רגל ולא הצליח לשלם לך את כל הפיצויים אז אתה יכול לפנות לביטוח שהוא מסרב להפעיל, אבל אני לא בטוח.
      אבל עד היום לא שמעתי על מישהו שהעדיף להגיש תביעה משפטית נגד אדם אחר במקום להשתמש בביטוח שכבר ישלו עבור אותו נזק מכוסה. ניהול תביעה רצינית עד הסוף זה עסק יקר וארוך ומי שיש לו אופציה להשתמש במקום זאת בביטוח לא יעשה את זה אם הוא רציונלי.
      כמובן שאם הוא לא ויתר כלפיך על זכות שיבוב אז חברת הביטוח שלו יכולה לתבוע אותך אחר כך, אבל היא זו שתישא בעלויות התביעה, לא הוא.