חלוקת בית בגירושין

  • יעוץ לגבי מצב
    רונית | 10/04/2023 22:04

    שלום לעו"ד

    רוצה להבין את מצבי המשפטי ממול בעלי, יודעת שהעניין סבוך אבל ארשום את כלל הנתונים

    1. לי יש דירה מלפני הנישואים, מנוהלת בחשבון בנק נפרד, מופרדת לחלוטין מכל התנהלות שלנו כזוג.

    2. הוריו של בעלי סייעו לו לרכוש דירה טרם בנישואין בעלות של כמליון שח( הם נתנו לו כ600 אלף והשאר משכנתא)

    3. גרנו 8 שנים בדירה שעל שמו של בעלי תוך קיום משק בית משותף מלא הכולל תשלום של המשכנתא של הדירה מחשבוננו המשותף

    4. לאחרונה רכשנו בית ישן במושב של הוריו של בעלי

    מימון העסקה נעשה באחוזים 30% ממכירת הדירה של בעלי- הדירה נמכרה והכסף הוזרם לחשבוננו המשותף

    30% משכנתא על שם שנינו - משולמת מחשבוננו המשותף

    40% כסף ששולם עי הוריו של בעלי

    רכישת הבית היתה כרוכה בתשלום מס רכישה גבוה( בשל העובדה שעל שמי יש דירה) המס בסך של כ400 אלף שח שולם עי הוריו של בעלי

    הבית שופץ בסכום של 600 אלף שח, 150 הגיעו מחשבוננו המשותף ו450 שולמו עי הוריו של בעלי

    הבית נרשם על שם שנינו בחלקים שוים 50-50

    האם לאור העובדה שהכסף ששימש לרכישת הבית הגיע ברובו בצורה כזו או אחרת מהוריו של בעלי אומר שאין לי זכויות של 50% בביתנו?

    כפי שאמרתי הדירה הראשונה שלו נרכשה בסיוע משמעותי של הוריו, וכן הוריו השקיעו סכומים נכבדים ברכישת הבית החדש, בשיפוץ ובתשלום המיסים

    עם זאת, הבית מתפקד כמשק בית משותף מנוהל מחשבון משותף, ומלבד החשבון הנפרד והדירה הנפרדת שיש לי - הכל אצלנו משותף

    האם הבית הנוכחי 50% שלי כרגע במקרה וח"ח אנחנו נפרדים?

    תודה

    • חלוקת בית בגירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 16/04/2023 13:08

      שלום רונית,

      שאלתך ארוכה ומורכבת ואינה מתאימה לפורום לייעוץ ראשוני אלא מצריכה ייעוץ פרטני של עו"ד. יש משמעות למשך הנישואין, משך הזמן בו גרים בבית עד הגירושין, השקעה בבית, הצהרות הצדדים ועוד פרמטרים אותם בוחן ביהמ"ש במצב כזה. כמובן, רישום מחצית הבית על שמך - זה לטובתך. בכל אופן, אני מציעה לך לגשת להתייעצות אצל עו"ד לדיני משפחה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com