אצל הדודה והדוד

  • הכפשה ולשון הרע
    תל אביב | 16/09/2013 05:53

    שלום,
    אחות של אבי מכפישה את השם שלי במשפחה שכנים חברים  והודעות טלפון וכל הזדמנות שניתן לה.
    ההכפשה ולשון הרע על שהייתי מעוניינת בבעלה וניסתי להתעסק איתו,דבר שלא היה ולא נברא.
    נושא זה של הכפשה נמשך 6 שנים וכל פעם אני מגלה עוד אנשים שהיא מספרת להם זאת.
     אפילו התקשרה לחבר שלי לספר לו,ועקב זה נפרדנו.
    לאחרונה נודע לי שסיפרה לשכנה ואיש ציבור את הנושא.
    לאחרונה שלחה לי קללות ומילות גנאי בהודעות בטלפון,
    אני מתעלמת ממנה והיא לא מרפה.עייפתי מזה ואני רוצה לטהר את שמי.
    איך מגדירים מצב זה?
    האם עלי להתלונן במשטרה? ועל מה?
    תודה

    • אצל הדודה והדוד
      עופר בן אברהם | 16/09/2013 09:50

      1. זכותך להתלונן במשטרה נגד הדודה על פרסום לשון הרע, בהנחה שנעשה בכוונה לפגוע (עבירה לפי סעיף 6 לחוק איסור לשון הרע) ועל הטרדה באמצעות מתקן בזק (עבירה לפי סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים)); אולם סביר להניח, שהמשטרה תימנע מלחקור מהעדר עניין ציבורי בתלונה.
      2. אפשרויות חלופיות: לפנות לבית המשפט באחת או יותר מאלה -
      (א) בקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת ("צו הרחקה" בלשון הדיבור) לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת;
      (ב) תביעה אזרחית לפיצוי על פרסום לשון הרע ועל הטרדה, לפי סעיף 7 לחוק איסור לשון הרע וסעיף 2(1) ו- 4 לחוק הגנת הפרטיות;
      (ג) קובלנה פלילית על פרסום לשון הרע בכוונה לפגוע ועל פגיעה בפרטיות במזיד לפי סעיף 8 לחוק איסור לשון הרע וסעיף 2(1) ו- 5 לחוק הגנת הפרטיות יחד עם סעיף 68 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] וסעיף 12 לתוספת השנייה לחוק).
      3. למרות האמור, הביאי בחשבון שאת עלולה להפסיד בהליכים משפטיים ואף להתחייב בתשלום הוצאות לדודתך, אם בית המשפט לא ישתכנע שטענותייך נכונות או אם יגיע למסקנה, שעומדת לדודתך אחת או יותר מההגנות שבחוק (למשל, שפרסמה את הדברים בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר שלה או של מי שהפרסום הופנה אליו).
      כדי להסיר ספק: אין בתשובתי זו עצה או המלצה לנהוג כך או אחרת.

      • אצל הדודה והדוד
        תל אביב | 16/09/2013 10:19

        שלום,
        תודה
        בכל מקרה אני חייבת לגשת למשטרה ולהתלונן אין אפשרות אחרת כעת עקב השמצות לאורך זמן של 6 שנים.
        החלטתי לעשות שימוש בנוסף
          באפשרות  2 סעיף א' וסעיף ג'.
         קובלנה וצו מניעה הטרדה מאיימת.
        פעולות הנ"ל  איך יעמדו מול הדודה מבחינה משפטית נגדי?
        תודה

        • הדודה והדוד
          תל אביב | 16/09/2013 10:58

          שלום,
          יש אופציה להוציא מכתב אזהרה מעורך דין בנושא לפני כל ההליכים?

          • כן, בהחלט  לת
            עופר בן אברהם | 16/09/2013 12:19

        • בכל פעולה יש סיכון כלשהו
          עופר בן אברהם | 16/09/2013 12:18

          איני בטוח שהבנתי את שאלתך.
          על כל פנים, אם את מתכוונת לסיכון שבפעולה מבחינתך, אז כנגד תלונה שלך במשטרה, יכולה הדודה להגיש נגדך תביעת דיבה בטענה, שהגשת נגדה תלונה כוזבת ביודעין;
          בבקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת עשוי השופט לחייבך בהוצאות, אם ימצא שבקשתך קנטרנית (ראי סעיף 9 לחוק מניעת הטרדה מאיימת);
          ובית המשפט עשוי גם לדחות קובלנה פלילית שתגישי ולחייבך בהוצאות, אם לא תוכיחי את טענותייך מעבר לספק סביר (הסבר על קובלנה ראי למטה, בתשובה לשאלה: "לשון הרע - כיצד לתבוע?").
          איני רוצה חלילה לרפות את ידייך. אם הצדק אתך, ואם תפעלי בתום לב ועל-פי החוק, סביר שתצליחי, אך אל תשכחי, שהגשת תלונות במשטרה ונקיטת הליכים משפטיים אינן פעולות של מה בכך.