מופרכות ? קראת את בחינת אוקטובר 07? את יודעת כמה אנשים טובים נכשלו בבחינה

  • חברים יקרים. אני לומדת עפ פרקטיס והזדמן אליי ספר תרגול של המתמחה. האם זה נדמה לי או שהשאלות בספר התר  לת
    מ | 23/04/2008 21:31

    • מופרכות ? קראת את בחינת אוקטובר 07? את יודעת כמה אנשים טובים נכשלו בבחינה
      המנוסה | 23/04/2008 23:01

      בגלל שאלות שהם חשבו שהן "מופרכות" מכדי ללמוד אותן? אני לא מאמין שיש חברה כלשהי שכתבה תרגול עם שאלות מופרכות (לפחות נכון להיום) אבל אם את רוצה משהוא לצורך פרופורציה, אז הנה שאלה שלדעתי עונה על ההגדרה "מופרכת": ועדה ציבורית, שמונתה לצורך הענין, החליטה על הענקת הטבה, בצורת מימון חשבון הטלפון, לשארי סגני שרים, שנפטרו בתקופת הכהונה או לאחריה. כיצד יש לפרסם החלטה זו על-פי הדין? א. פרסום בעיתון יומי, בגודל ובצורה הקבועה בתקנות. ב. פרסום ברשומות מטעם הממשלה. ג. פרסום ברשומות מטעם הכנסת. ד. החלטה זו צריכה לקבל את אישור ועדת הכספים ומשרד האוצר ורק לאחר קבלת האישורים תפורסם ברשומות מטעם הממשלה. בהצלחה !! אני ממש, אבל ממש לא מאמין שהועדה הבוחנת תתן שאלות כאלה ולכן אני חושב שהיא עונה על ההגדרה "מופרכת".

      • דוגמה נוספת לשאלה קצת פחות מופרכת, אבל עדיין...
        המנוסה | 23/04/2008 23:33

        פוטר בורר בטרם ניתן פסק הבוררות, מחמת שהחל לרצות עונש מאסר בפועל על עבירה של קבלת דבר במרמה. מה הדין ביחס להמשך הבוררות ? א. ביהמ"ש המוסמך לענייני הבוררות, חייב למנות בורר חליף. ב. בהחלטה על פיטורי הבורר צריכים הצדדים להסכים על מינוי בורר חליף. ג. בנסיבות המתוארות לא ניתן להמשיך את הבוררות ולכן הסכסוך יועבר לביהמ"ש המוסמך לענייני הבוררות לשם הכרעה בסכסוך. ד. ביהמ"ש רשאי להחליט במקום למנות בורר חליף, שהסכסוך שהוא נושא הבוררות לא יידון בבוררות, אם ראה טעם מיוחד לכך.

        • תשובה ד' היא הנכונה...
          אייל | 23/04/2008 23:49

          צדקתי? ולא הבנתי מה הקטע של השאלות האלה? מה אתה מנסה להתגדים בשאלות האלה. סליחה אם אני קצת קשה הבנה בעניין, אבל ממש לא הבנתי מה הפואנטה שלך בהצגת השאלות האלו.

          • תשובה
            המנוסה | 24/04/2008 00:29

            לשאלה הנוספת אכן תשובה ד' היא הנכונה. ההודעה שהגבתי עליה, אולי נותנת חיזוק לאלו שלא הצליחו כ"כ בתרגול באותם ספרים, אבל זה חיזוק שלילי, היות וחיזוק כזה יגרום לאותם אנשים "לסלוח" לעצמם יותר ולהתאמץ פחות, דבר שעלול בסופו של יום להכשיל אותם. אז לא צריך להפחיד אף אחד אבל גם לא צריך לפזר אמירות שעלולות לגרום לאנשים (ובמיוחד לאלו שמתקשים) להרגיש שניתן לחפף קצת בתירגול כי ממילא הוא קשה באופן קיצוני. ומה שרציתי להדגים הוא שניתן בקלות לכתוב שאלות שהן לגיטימיות מבחינת החומר (שזה בחומר לבחינה) אבל מופרכות מבחינת כך שהן רחוקות מדי מהעיקר ולכן הסיכוי שיופיעו בבחינות הלשכה הן נמוכות ביותר וזאת בניגוד לשאלות שנמצאות בספרי התרגול שהן בד"כ שאלות שהן בהחלט ברות סיכוי סביר להופיע בבחינות הלשכה ולכן אסור לזלזל בהן, בבחינת שאלות מוגזמות ברמת הקושי וכדו'. מי שעושה לעצמו ויתורים בגלל האמרות של "קשה באימונים קל בקרב" (אז לא חייבים לדעת הכל, טועה. השאלה הראשונה שנתתי היא דוגמה לשאלה שלא הייתי מצפה למצוא בספר תרגול, כי היא קשה ואיזוטרית בצורה קיצונית. השאלה שפתרת היא קשה אבל לא איזוטרית וכמוה כבר יכולות להופיע כמה (מספר מצומצם) שאלות בבחינה. אז נכון שבאופן כללי התרגולים שהחברות נותנות הם מעט קשים, אבל בין זה לבין להחליט שהשאלות בתרגול כזה או אחר הן "מופרכות".

            • נ.ב. קטן
              המנוסה | 24/04/2008 00:37

              כל הלומדים, צריכים לתת קצת קרדיט לחברות ההכנה (כולן) ולעובדים בהן, שהמטרה שלהם היא לגרום לכמה שיותר מכם לעבור בהצלחה את הבחינה והם לא יתנו לכם סתם שאלות קשות מדי או ירעיפו עליכם אינפורמציה, אלא אם הם באמת ובתמים חושבים שיהיה בזה כדי לעזור לכם ולשפר את סיכוייכם לעבור את הבחינה וכל זאת תוך מחשבה שלא להציף אתכם ביותר מדי חומר כדי שעדיין תוכלו ללמוד את הכל. והלימודים האלה קשים, אפילו קשים מאד, אבל מי אמר שלקבל רשיון לעריכת דין זה דבר קל? (בניגוד ללימודים לתואר, שלגביהם אני מוכן לומר שהם קלים באופן יחסי להרבה תארים אחרים)

              • למנוסה- ומהי התשובה לשאלה הראשונה ששאלת?  לת
                עופר | 24/04/2008 00:44

                • התשובה לשאלה הראשונה
                  המנוסה | 24/04/2008 00:57

                  ג. סעיפים 55 ו- 45 לחוק יסוד הממשלה.

    • מאוד ממליצה על ספר התרגול
      נטלי | 23/04/2008 23:33

      מאוד ממליצה לך לפתור את ספר התרגול. הוא קשה יותר והתוצאות שלי לא היו משהו (75% בערך), אבל אחר כך הבחינות עצמן נראות קלות. אני יודעת שהשאלות בבחינה האחרונה היו קשות והפתיעו רבים וטובים ולכן צריך להיות מוכנים לבחינה קשה במיוחד. בהצלחה!

      • תודה רבה לכולם. אין ספק שעכשיו אני יותר רגועה...:)  לת
        מ | 24/04/2008 09:11

    • ספר תרגול מתמחה
      מתמחה | 24/04/2008 12:41

      הספר מעולה כל הכבוד למחברים בעזרת הלימוד בספר כל בחינה נראית הוגנת בהצלחה בבחינה מתמחה