השאלה טיפה מורכבת, אבל הלשכה קיבלה שתי תשובות בנושא בגלל פסיקה סותרת בעליון.

  • שאלה בבוררות
    יפעת | 17/04/2008 18:05

    מישהו יכול לחדד לי בבקשה את הנקודה בבוררות לענין תקופת הפגרה... עוצרת את מנין הימים או לא? תודה ובהצלחה

    • השאלה טיפה מורכבת, אבל הלשכה קיבלה שתי תשובות בנושא בגלל פסיקה סותרת בעליון.
      המנוסה | 17/04/2008 18:13

      יש לעליון פסיקה שקבעה הלכה שימי הפגרה לא ימנו, אבל אח"כ ניתן פס"ד ע"י דן יחיד בעליון שללא להתיחס להלכה הקודמת קבע הפוך. הלשכה שאלה בנושא והתשובה שלהם היתה לפי ההלכה אבל קיבלו השגה שהביאה את הפסיקה המאוחרת. מאז יש כמה פסקי דין של המחוזי שקבעו שההלכה לא השתנתה להבנתם מכל מיני סיבות (שהן למעשה תירוצים) כנראה הדעה הרווחת היא שאותו דן יחיד פשוט טעה. אבל היות ופסיקה של העליון היא מחייבת ללשכה לא היתה ברירה אלא לקבל זאת. (שופט מחוזי הרי יכול לומר אם לא מוצא חן אז שיערערו)

    • ליפעת, פגרה בבוררות
      לינה1 | 17/04/2008 18:31

      בהתאם לספרי מחשבות, הפגרה עוצרת את מניין הימים. במבחן של הלשכה, לא זוכרת עכשיו איזה בדיוק, לפי דעתי האחרון אם אני לא טועה, הלשכה קיבלה את שתי התשובות כנכונות, יחד עם זאת, בספרי מחשבות לעניין פתרון של שאלה זו, הם עדיין התייחסו לכך שהפגרה עוצרת את מניין הימים (פס"ד אייזנברג) ואף טענו כי פס"ד זה הוא יותר נכון ולכן יש ללכת לפי דרך זו.... סביר להניח שכבר לא תשאל שאלה כזו.... ואם כבר את רוצה שאלה בבוררות שהיתה היום בבחינה סיום מירוץ כדי לראות אם הפנמת את החומר,תגידי לי ,אני אכתוב לך אותה!

      • למנוסה, סליחה, לא ראיתי שכבר כתבת תשובה ליפעת.  לת
        לינה1 | 17/04/2008 18:36

      • ללינה
        יפעת | 17/04/2008 19:24

        אני מאוד מאוד רוצה לנסות את השאלה בבוררות... אם תירשמי לי אותה אשמח מאוד. בהצלחה

        • ליפעת
          לינה1 | 17/04/2008 19:32

          1) בעקבות סכסוך כספי שנתגלע בין יוני לנדב, פנו השניים לבורר כפי שנקבע בהסכם הבורורת ביניהם. לאחר שניתן פסק בורר לטובת יוני, הגיש יוני בקשה לאישורו. נדב איחר בהגשת בקשה לביטול פסק בורר, ולכן הגיש בקשה להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק בורר. רשמת בית המשפט המחוזי נעתרה לבקשה, מטעמים מיוחדים שירשמו. כעבור מס' ימים, לאחר עיון בבקשות לביטול פסק ואישורו, החליטה הרשמת לאשר פסק בורר, לאחר ששוכנעה כי אין לנדב עילת ביטול מוצדקת. איזה מהמשפטים הבאים הוא נכון? א. הרשמת היתה מוסכמת לדון בבקשת הארכת מועד אולם לא היתה מוסכמת לאשר פסק בורר. ב. הרשמת היתה מוסמכת לאשר פסק בורר אולם לא היתה מוסמכת לדון בבקשה להארכת מועד. ג. הרשמת היתה מוסמכת לדון בבקשה להארכת מועד וכן לאשר את פסק בורר. ד. הרשמת לא היתה מוסכמת לדון בהארכת מועד וכן לא היתה מוסמכת לאשר את פסק בורר. מה דעתך?

          • ללינה
            יפעת | 18/04/2008 08:45

            אני חושבת שהרשמת לא היתה מוסמכת לדון בבקשה להארכת מועד כיוון שזמן שנקבע במועד אין להאריכו אולקצרו. כמו כן בקשר לבוררות נראה לי שהיא היתה יכולה לאשר את פסק הבוררות. מה התשובה? תודה

            • ללינה - אשיב ליפעת כדי שלא תשאר במתח.. התשובה היא א'
              ליפעת | 18/04/2008 09:20

              רשם מוסמך להאריך מועד אך אינו מוסמך לאשר פסק בורר תוך כדי בקשה לביטולו. מה שאמרו לנו ביום סיום מירוץ - רשם מוסמך לאשר פסק בורר רק אם ניתנה לו בקשה לאשר (שכן אין בכך משום הפעלת סמכות שיפוטית כלשהי.. בקשה סתמית וכל שנדרש הוא לאשר). בעוד שכאשר התקבלה בקשת ביטול - זה כבר מורכב, יש צורך להפעיל סמכות שיפוטית (להכריע..) ומשכך, אין זו סמכות לרשם, כאמור.

            • ואגב - יפעת
              רותם | 18/04/2008 09:23

              את רשמת ש"זמן שנקבע במועד אין לקצרו או להאריכו" אך אין זה מדוייק הואיל וכאשר נקבע מועד בחיקוק ניתן להאריכו מטעמים מיוחדים שיירשמו. וכאשר נקבע מועד ע"י רשם או שופט, רשאים הם להאריכו מעת לעת.