רשלנות באבחון אוטיזם ועוגמת נפש

  • טעות באבחון של ילד
    ליבי | 22/06/2014 09:46

    שלום רב,
    לפני כמס' חודשים בני אובחן כלוקה באוטיזם ע"י התפתחות הילד בקופת חולים מכבי.
    אני ובעלי חשנו שיש כאן משהו לא בסדר ושהאבחון שגוי, ועל כן על מנת להיות בטוחים לקחנו אותו לאבחון במקום פרטי והיחיד בעולם עם טובי המומחים - בהם 7 מומחים שאבחנו אותו כילד רגיל לגמרי, ללא שום סממן ואפילו קטן של אוטיזם.
    בנוסף ראתה אותו גם מאבחנת נוספת אחרת שקבעה שאין לו אוטיזם.
    האם יש לי כאן תיק לתביעה על רשלנות רפואית ועוגמת נפש??
    אודה על תשובה.

    • רשלנות באבחון אוטיזם ועוגמת נפש
      עו"ד אביטל פז | 23/06/2014 10:51

      ליבי שלום
      לפי המקרה שאת מתארת מיד לאחר ששמעתם את האבחון בדבר אוטיזם ערכתם בדיקות נוספות ששללו את האבחנה. למרבה המזל האבחנה השגויה התגלתה באופן מיידי ועוד לפני שנכנסתם להליך של טיפולים והוצאות ואשר על כן לא נגרם נזק ממשי, למעט עוגמת הנפש שחוויתם בפרק הזמן בין מועד האבחון הראשון לשני.
      ספק רב אם קיימת כדאיות כלכלית בהגשת תביעה בגין עוגמת הנפש שנגרמה. בתי המשפט לא נוהגים לפצות בסכומים גבוהים במקרים מסוג זה. מכל מקום יהא עליכם להוכיח שהאבחון השגוי היה אכן בלתי סביר וזאת באמצעות חוות דעת של מומחים וההוצאות הכרוכות בחוות דעת.
      בברכה
      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

    • מקרה דומה
      Mazal | 03/10/2023 07:51

      היי ליבי,

      אשמח מאד להמלצה על איזה מכון פרטי מדובר

      • אני מעדיפה שלא לענות כאן, בשמחה תפני אליי במייל
        ליבי | 03/10/2023 08:01

        livna82@gmail.com

    • יבנה
      ליאת | 05/05/2024 09:54

       ליבי אשמח לדעת איפו עשיתם איבחון חוזר