פיתקית פיצית

  • פיתקית--דברים קטנים בפלילי.
    השורד | 14/04/2008 19:59

    שמתי לנכון לשים דגש לכמה דברים שבדרך כלל אולי לא שמים לב! 1—כמו שגל ציינה תיקון בהסכמה..בכול עת--- עם זאת יש לשים לב ביטול בהסכמה----זה עד לפני הכרעת הדין....איך נזכור? האות ב של הביטול—באה לפני האות כ של ההכרעה-קרי הכרעה...לא להתבלבל עם הרעיון של גל שתיקון זה בכול עת: כ מול כ של ההסכמה. 2-גם לאחר הכרעת הדין(לא גזר דין) רשאי בית משפט לקבל ראיות חדשות---הדבר יעשה במקרים נדירים וחריגים ביותר,כאשר העניין נדרש לעשיית צדק ולמניעת עיוות דין. איך ניזכור?נ ל כ(נלך?)...דו משמעות קרי נ-נימוקים ל-לאחר ה –כ רעה. נ-נדירים ל-לעשיית צדק כ-הכרעה 3-איך נזכור שפקודת הסמים המסוכנים זה או פרקליט מחוז יכול להחליט או פרקליט מדינה(שהעניין יבוא לעליון)....בעוד שעבירות צווארון לבן ושוחד זה רק פרקליט מחוז(5 שנים או יותר למחוזי) סמים מסוכנים—האות מ בסמים והאות מ במסוכנים----קרי—פרקליט מחוז—פרקליט מדינה 4-ראש הממשלה סמכות מקומית מחוזי בירושלים---איך נזכור...היכן הוא עובד?ירושלים!!1 5-איך נזכור מה ההבדל בן טענת פסול לבן טענת פגם---(טענות מקדמיות) לפי המשפט הבא---נפסלתי בריצה בגלל פגם במסלול.... קרי-פסול—פוסל את כתב האישום פגם—אפשר לתקן את כתב האישום(כמו שאפשר לתקן את הפגמים במסלול) 6-מה ההבדל בן טענה מקדמית סיכון כפול לבין טענה מקדמית כבר נשפטתי? סיכון כפול—לא הסתיים בהרשעה אין בו מעשה בית דין. לעומת כבר נשפטתי-ישנה החלטה,מעשה בית דין..(זיכויי או הרשעה)—ישנה החלטה. איך נזכור—מה מתחרז עם טענת כבר נשפטתי—פשוט ....כבר החלטתי---(וזה יזכיר לנו שיש בטענה זאת החלטה סופית כי כבר "החלטתי") 7-פעם כתבתי פתקית...כי הטענות הבאות(סמכות מקומית—פגם או פסול בכתב האישום)הן הטענות המקדמיות היחידות שיש להעלותן בתחילת המשפט....ואחר כך ברשות בית משפט(זוכרים?פפמ...היה קוסם ..הוציא ארנב מהכובע....ואמר פפמ...)(פגם פסול מקומית) כעת יש ליזכור שגם אותן טענות אם יתקבלו...הן מהטענות המקדמיות שלא בהכרח יביאו לביטול(יכולות הן להביא לביטול אך גם להעברה או תיקון)...וגם שני אילו---העובדות המתוארות בכתב האישום אינן מהוות עבירה או חוסר סמכות עניינית.או בקיצור עע(עובדות\עניינית)...ובהקשר לסיפורינו לארנב יש 2 עיניים)......כל שאר טענות המקדמיות ----יביאו לביטול. 8סיכומים פלילי—על פה...פלילי מתחיל ב פ—פה.

    • פיתקית פיצית
      השורד | 14/04/2008 21:04

      התליה----לפני גזק הדין עיכוב-לפני הכרעת דין איך נזכור? כ של עיכוב מול כ של הכרכה וכ בא לפניי ת(התלייה) התלייה--זיכרו את האות --ת--ת בהתליה זה האות האחרונה...גם גזר דין....זה בסוף שימו לב בעיכוב ---ליועץ---יש אפשרות אם לא עבר בפשע 5 שנים ובעוון 1 איך נזכור...הפ הראשונה של פשע תזכיר לכם את הסיפרה 5. ה אות ו של עוון תזכיר לכם את הסיפרה 1.