לליה

  • ללינה1...
    ליה | 14/04/2008 17:51

    הי לינה, אמרת שאת פתרת בחינות בספר הכחול.. לי לא יהיה ממש זמן לפתור אלא הבחינות האמיתיות, שבספרים הסגולים, אלא אם אעשה 3 בחינות ביום, וזה נראה לי מאוד קשה וספק אם יהיה אפקטיבי.. את חושבת שהבחינות בספר הכחול תרמו לך מעבר לבחינות הלשכה האמיתיות??? כמו כן, אני אתקל בבחינה בפעם הראשונה שבוע לפני הבחינה או פחות, וכדי להימנע מאפקט ההפתעה שבענייין, אני אוהבת לדעת מה מחכה לי, היו שאלות חוזרות?? האם כל בחינה היא שונה לגמרי??? האם היו נושאים כאלה שחזרו בכל בחינה, שאת ממליצה לשים עליהם דגש מיוחד..??

    • לליה
      לינה1 | 14/04/2008 18:53

      השאלות בספר הכחול לא חוזרות על עצמן, אלא רק המועטות מביניהן חוזרות, (ממש קצת) .משיחה עם מחשבות, הבנתי שהשאלות בספרים הכחולים חלקן לקוחות מבחינות ישנות וחלקן חוברו ע"י מחשבות.... אני ממליצה לפתור כמה שיותר מבחנים, כי עדיף לפתור עוד מבחן מאשר לקרוא פרק נוסף של נושא מסוים.... יש נושאים שניתן להבין אותם יותר טוב רק דרך פתרון השאלות ולכן כמה שיותר שאלות תפטרי, ככה יותר טוב אפילו אם זה בא על חשבון הלימוד.... השאלות בספר הכחול כן תרמו לי כי דרך הדוגמאות ,מבינים את הנושא יותר טוב.. בכל מקרה, זו המלצה שלי!

      • לליה, המשך
        לינה1 | 14/04/2008 19:05

        ליה, אני שוב מציינת שעדיף לפתור כמה שיותר מבחנים כי רק דרך הטעויות את מגלה שלפעמים הקריאה שלך היתה לא מרוכזת או לא אפקטיבית מספיק כדי לזכור את הדברים הקטנים.... לדעתי עדיף לפתור 10 מבחנים בספר הכחול מאשר לקרוא עוד הפעם נושא מסוים....

        • לליה
          רותם | 14/04/2008 19:17

          כשאת תסיימי את הקריאה השניה, תהיי בשיאך. אני מרגישה שעצם זה שסיימתי לקרוא את כל הנושאים הקטנים לפני מספר ימים וזמן יחסית רב לפני המבחן, יעמוד לי לרועץ שכן עד המבחן אני עלולה לשכוח פרטים רבים (מה גם שמדובר בנושאים מרובי פרטים). וגם עכשיו, אני קוראת את הנושאים הגדולים, חצי רדומה (כל הארגיות הושקעו לקריאה השניה) ואני כל כך חוששת שעד המבחן, במקום להיות במגמת עליה, ההפך הוא שיקרה. מקווה לטוב.

      • הי ליה
        נעמה | 14/04/2008 19:09

        סלחי לי שאני נדחפת, אבל אני מסכימה עם לינה לגבי החשיבות של פיתרון בחינות. לדעתי כדאי לך להתייעץ עם מחשבות לגבי התוכנית כי להתחיל לפתור בחינות פחות משבוע לפני המבחן נראה לי לא אידאלי. לפתרון מבחנים יש הרבה יתרונות - קודם כל לוקח זמן להתרגל לשבת ולפתור מבחן שלם ולהשאר מרוכזת עד סופו, התרגול מאוד עוזר בנושא הזה. חוץ מזה המבחנים נותנים לך תמונה יחסית מדויקת של הנושאים שאת טובה בהם והנושאים שכדאי לחזור עליהם. וכמו שלינה אמרה מהשאלות מבינים חלק מהחומר טוב יותר ומפנימים אותו. אני הייתי מציעה לא לשמור את הבחינות לסוף, ובמקום לפתור במשך שבוע 2 בחינות ליום, לשלב פתרון של בחינה אחת ולימוד חצי מהחומר שתכננת ללמוד באותו יום לאורך שבועיים. ככה, אם תגלי שאת ממש טובה בנושא אחד וממש לא טובה באחר - תוכלי להתאים את הקריאה האחרונה ולוותר על מה שאת חזקה בו לטובת מה שפחות.

        • תודה לכן..
          ליה | 14/04/2008 22:03

          אני גם חושבת שצריך לפתור כמה שיותר בחינות..הבעיה שאני רק בקריאה שנייה סד"פ, ואין לי תוכנית, אני לומדת לפי היכולת שלי, ישנם ימים שלמים שאני לא מצליחה, מסיבות בריאותיות וכאלה... מכאן שאני אפתור את בחינות האמת..כי את כולם בטוח לא אצליח, עד כמה שארצה, ולכן שאלתי לגביהם, שלפחות אדע פחות או יותר מה אני מפסידה.. אני מקווה שפתרון הבחינות בספר הסגול יביאו אותי לצלוח את הבחינה הזו..אם לא, אז יהיה לי מה לפתור לבחינה הבאה ( סתם בצחוק, חס וחלילה).. תודה לכן שוב..תדעו, שהיכולת לשבת וללמוד, עד כמה שהיא נראית כזו קשה ומשעממת עבורכם, היא דבר שיודעים להעריכו, רק מתי שלא מצליחים לעשותו ונשלל מאיתנו, זו ברכה, נצלו אותה, אני לעומתכם, לומדת או בהליכה או בעמידה.. אגב.. אחלו לי להחזיק מעמד עד הבחינה, הרי התחלתי היום בחודש תשיעי...

          • את סופרת בחודשים ? חשבתי שעד חודש תשיעי כבר מדברים רק בשבועות.
            המנוסה | 15/04/2008 00:41

            לפי חשבון גס שלי, את עלולה ללדת במבחן. האם זה מעניק רשיון גם לדור ההמשך? מאחל לך שתלדי עם הידיעה שהרשיון כבר בדרך אליך. ושהסיבה היחידה לאי הגעה לטקס ההסמכה תהיה חוסר הרצון להשאיר את (השם שמור במערכת) עם בייביסיטר.

            • תודה המנוסה..
              ליה | 15/04/2008 09:41

              אני סופרת גם בימים..כי זה מתיש וכבד כבר, אני אהיה בשבוע 38 בבחינה..אבל, מאמינה שעד אז אני אחזיק מעמד.. יהיה טוב, ואם על הדרך גם התינוקת שלי תקבל רשיון, בעתיד היא תדע כמה חסכתי לה.. אגב, זה רעיון טוב, אני זוכרת במהלך הלימודים שלי, היתה איזה מישהי שילדה על הדשא בקמפוס, אז כמתנה העניקו לתינוקת שלה לימודים על חשבונם שתהיה גדולה ותרצה ללמוד..שווה..הא???