חגורת בטיחות מצילה חיים !

  • חגורת בטיחות !
    אלי דוד | 04/08/2010 19:36

    יצאתי מצומת טי שמאלה ובדיוק הגיע שוטר שכביכול ראה אותי לא חגור ! השוטר לא עצר אותי במקום ואני המשכתי בנסיעה כרגיל החנתי את האוטו יהלכתי ברגל השוטר עצר אותי ברחוב וביקש רשיון ורשיון רכב ונתן לי דוח על חגורה ! ביקשתי להישפט שאלתי היא :האם בית המשפט יכול להחמיר עם דוח 250 ש''ח ו 6 נקודות והאם אני צריך עורך דין בשביל דבר כזה או שאני יציג את עצמי

    • חגורת בטיחות מצילה חיים !
      גיא "אנשים באדום" | 05/08/2010 08:20

      המקרה נראה לי קצת מוזר ....... למה הוא לא עצר אותך כשהוא ראה אותך לדעתך ? שאלת אותו על כך ? האם לשוטר היה קשר עין רציף מאז שראה אותך לראשונה ועד שעצר אותך ? זה דבר מאוד מהותי ! אם הייתי במקומך הייתי פונה במכתב למפקד היחידה של השוטר ומעלה בפניו את עניין הזמן בו ניתן הדוח, שלא מיד כשראה אותך אלא לאחר מספר דקות (וזאת ללא קשר אם חגרת או לא). אם יש לך מספיק זמן עד המשפט הייתי כותב מכתב כפי שהצעתי ובמקביל מתייצב בתחנת המשטרה ומדבר עם קצין התנועה. אולי הבעיה תיפתר עוד לפני המשפט ואז תבקש ביטול בקשה להישפט. לגבי המשפט עצמו - השופט יכול להחמיר בעונש (בקנס, במאסר, בפסילה וכד') אולם אין לו כל אפשרות להחמיר לגבי הנקודות. כמובן שהוא יכול לזכות אותך ואז אין קנס ואין נקודות. בכל מקרה ניתן לפנות אלי בכל שאלה / בעיה / הצעה בתחום. דבריי כאן הם הצעות מתוך נסיון וכמתעניין בתחום. דבריי הם לא יעוץ משפטי ובאים מתוך כוונה ורצון להגביר את המודעות לנושא, ולסייע במקרים שונים בהתאם לנסיבות. אם נפגעת מדבריי אני מתנצל על כך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com