שאלה , אם המשאית הייתה חונה כחוק ,

  • פגיעה ברכב החונה באדום לבן
    מתן | 27/07/2010 02:21

    שלום רב! חבר שלי יצא מהבית שלו וברחוב ליד ביתו עמדה משאית שחנתה באדום לבן באחד מצידי הצומת.חבר שלי (שיש לו אוטו לא קטן מסוג מיצובישי גרנדיס) לקח פנייה ימינה לכיוון המשאית ושרט את צד האוטו שלו בצורה חמורה (כמו קרע עמוק לאורך הדלת עד לפתח התדלוק) כתוצאה מפגיעה בשפיץ של דלת ההעמסה של המשאית.הדבר הזה קרה מאוחר בלילה ולא ניגרם לחבר שלי נזק גופני כלל והוא לא התפנה לבי"ח.כמובן שצילמנו הכל (את הפגיעה ברכב,המספר של המשאית כשברקע נראה שהיא חונה על אדום לבן-מקדימה ומאחורה ואיך שהמשאית עומדת ביחס לצומת ולפנייה).השאלה היא האם חלק מהאחריות נופלת על בעל המשאית,בכמה הוא משתתף בנזק אם בכלל ואיך אני יכול לאתר אותו לפי מספר הרכב שלו?(למשאית דרך אגב לא נגרם כל נזק-אפילו לא שריטונת)

    • שאלה , אם המשאית הייתה חונה כחוק ,
      מיקו | 27/07/2010 06:07

      עדיין חברך היה פוגע בה ?

      • לא
        מתן | 27/07/2010 12:06

        הוא לא היה פוגע בה מכיוון בכמה מטרים אח"כ כהסימון האדום לבן נפסק,הכביש כבר רחב יותר.וגם המשאית חנתה ממש צמוד לשפת הצומת.

        • אבהיר את שאלתי ,
          מיקו | 27/07/2010 18:16

          אם המשאית הייתה חונה באותו מקום שבו חברך פגע בה אבל היא הייתה חונה כחוק ( לדוגמא ,יש שלט ,סימון ,שמתיר את החניה )עדיין חברך היה פוגע בה?