היתה או לא היתה עצירה?

  • קובץ מצורף התייעצות בנוגע לעילה לביטול דו"ח תנועה
    דניאל | 02/05/2024 22:17

    שלום רב

    קיבלתי דו"ח תנועה על אי ציות לתמרור עצור, היה רכב לפני ממש קרוב שגם לא עצר הוא האט אבל לא עצר, אני יותר עצרתי (זה היה באוטומט ואולי לא ממש נעמדתי אלא סוג של התגלגלתי איטית, לא זוכר).

    מדובר בכניסה לתחנת דלק דור אלון עינת למי שמכיר, פנייה שמאלה למתחם התחנה, והשוטרת המתינה מחוץ לניידת על הכביש,

    היא רשמה בדו"ח מלא שגיאות כתיב ובין השאר רושמת "רואה בבירור את תמרור 302... וקו עצירה המסומן בבירור על הכביש",

    בדקתי ומהנקודה בה היא הייתה אין אפשרות לראות את התמרור, זאת עילה לביטול הדו"ח?

    לצערי אין לי עדיין מצלמת רכב שתוכל להוכיח שעצרתי.

    מצרף תמונה מהמקום בו היא עמדה, העצים מסתירים את התמרור (התמרור שרואים הוא של אלו שיוצאים מהמתחם, אני הייתי בכיוון השני).

    • היתה או לא היתה עצירה?
      יעקבי | 04/05/2024 20:17

      שלום דניאל,

      בטרם תערער על הדו"ח אתה חייב להיות סגור עם עצמך באשר לשאלה, האם עצרת אם לאו?

      הטענות "לא ממש נעמדתי" ו"סוג של התגלגלתי איטית" ו"לא זוכר" שומטות את בסיס ההגנה שלך.

      מנגד אם תוכיח כי ממקום עמידתה השוטרת לא יכלה לראות את התמרור ולא את קו העצירה, הרי שמדובר באי דיווח אמת וזה מטיל ספק באמינות הדו"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע