במצבך ,עו"ד ומהר

  • מתן זכות קדימה לרוכב אופניים במעבר חצייה
    דרבה | 26/07/2010 22:00

    פגעתי בילד שחצה במעבר חציה כשהוא רכוב על האופניים, הוא נפצע קשה, שללו לי את הרישיון ל - 60 יום, האם הייתי צריך לתת לו זכות קדימה? הווא בא במהירות.

    • במצבך ,עו"ד ומהר
      מיקו | 27/07/2010 06:15

      זאת לא השאלה, אם הייתה צריך לתת לו זכות קדימה, או לא. כמובן שאם היית יכול לראות אותו ,היית חייב לאפשר לו לחצות ,בלי קשר למי זכות הקדימה . אבל כאן יש מצב מיוחד שחייבם להתיחס אליו והוא המהירות שאופנים הגיעו , הכיוון שהאופנים היגעו ,ועוד הרבה דברים ,,,,עצה ,קח עו"ד כבר עתה ,ולא לאחר שיעברו 60 יום ,כי יש לך השפעות .

    • פגיעה ברוכב אופניים על מעבר חציה
      עו"ד אנושי אלי | 27/07/2010 10:13

      דרבה, אין ספק שצודק מיקו ואתה זקוק לעורך דין וכמה שיותר מהר. נכון יתכן וצודקת טענתך לרשלנות מצד הילד, אבל עם כל הכבוד מדובר במעבר חציה, על כל המשתמע מכך והילד נפצע קשה. השג עו"ד והתכונן למשפט כבר עתה. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל מקצועי פורום תעבורה.

      • תודה, אבל..
        דרבה | 27/07/2010 10:28

        מחיפוש שעשיתי באינטרנט, ראיתי שאין חובה לתת זכות קדימה לרוכב אופניים במעבר חצייה, הוא לא נחשב להולך רגל. רק עכשיו שר התחבורה מתכוון להכניס לחקיקה שיהיה חובה לתת זכות קדימה גם לרוכב אופניים במעבר חצייה. אז למה הכוונה ?

    • זכות קדימה כשמה כן היא
      עו"ד אלון מור יוסף | 27/07/2010 10:28

      אין ספק כי מדובר במקרה מצער הן לצד הפוגע והן לצד הנפגע, הכלל אומר כי בראש ובראשונה מעבר החצייה שייך להולכי הרגל, אך גם עליהם מוטלת החובה לנהוג בו בזהירות. העובדה שהתאונה התרחשה במעבר חצייה אין בה כשלעצמה הטלת האחריות לגרימתה על צד אחד באופן מוחלט, יש לבחון את כלל חומר הראיות ובפרט את דוח הבוחן ורק כך ניתן לקבוע על כתפי מי מונחת מרבית האחריות לגרימת התאונה.יחד עם זאת יש לזכור בהגיע רכב למעבר חצייה עליו להאט את מהירות נסיעתו ואף לעצור על מנת לשמור על בטחונם של המשתמשים בו. עליך לפנות לעורך דין מתחום התעבורה במהירות האפשרית שהרי תוצאות משפט מעין זה יכולות להיות כבדות מנשוא.