נהג המשאית ותאונת השרשרת

  • נהג משאית גרם לתאונת שרשרת וברח ממקום הארוע
    אלכס | 25/07/2010 11:16

    ביום חמישי ה22.07, נסעתי על כביש 1 לכיוון ת"א. באזור מחלף גנות, נסעתי בנתיב הימני על מהירות מבוקרת כי היה עומס בכביש בשעה זו. מימיני נסעה משאית ביציאה לכיוון כביש 4 לחיפה. נהג המשאית כנראה היה אמור לנסוע לכביש 4 לכיוון אשדוד והחליט לשבור חד שמאלה, כאשר אני נוסע ממש במקביל אליו, בנתיב שלידו. הוא גרם לי לבלום בחוזקה וכשעדיין ראיתי שהחלק הקדמי של האוטו של מרחק של סנטימטרים בודדים מלהיות בין הגלגלים שלו. סטיתי מעט שמאלה. בנתיב משמאלי נסעה מסחרית שפגעה לי בצד השמאלי של הרכיב וסטטה גם כן לנתיב משמאל, בנתיב ההוא נסעה אישה עם ילד מאחורה ברכב ג'יפ שפגעה בפינה האחורית של המסחרית וגרמה לה להסתחרר במקום מס' פעמים ולעצור במאונך לכביש. למרבה המזל, אלוהים היה איתנו ואף אחד לא נפגע. נהג המשאית שגרם לתאונה, האט את נסיעתו לאחר התאונה לכדי 10 ק"מ בערך, כמעט עצירה מוחלטת ואז נתן גז וברח לכיוון אשדוד. אני עד עכשיו נמצא במצב של הלם וכבר יומיים אני משחזר את זה בראש בלי הפסקה כולל בלילה. לפי מה שהבנתי מהאישה שנהגה עם ילד בג'יפ. גם לילד לקח זמן (או עדיין לוקח זמן) להירגע. אני מאמין שאפשר לתפוס את הנהג כי יש מצלמות תנועה במחלף אחד לפני המחלף המדובר משם המשאית ואני נסענו יחד ליד השני. עכשיו בגלל שאין לביטוח את מי לתבוע על הנזק בגלל שהנהג ברח, אני צריך לשלם השתתפות עצמית ואני מבין שגם הפוליסות ב3 השנים הקרובות יהיו יקרות יותר. אני המפרנס היחיד במשפחה כבר הרבה זמן בלי דו"חות ובלי תאונות והפוליסה שלי הייתה זולה בגלל זה. ועכשיו המחיר יתפס למעלה ויישאר שם. שלא נדבר על זה שאני אשמח לכל עזרה חוקית לתפוס את החלאה שברח ולגרום לו לשלם על העבירה הפלילית שלו. מה אני יכול לעשות הלאה? איך להמשיך לפעול בנושא? תודה, אלכס

    • נהג המשאית ותאונת השרשרת
      עו"ד אנושי אלי | 25/07/2010 12:45

      אלכס, קודם כל אני מקווה שהיגשת תלונה במשטרה על המקרה, כי זו הדרך היחידה שלתפוס את הנהג. יש להגיש תלונה במשטרה ולמסור להם את כל הפרטים וכל העדים למקרה והשאיר את החקירה למשטרה. אתה יכול לנסות לפנות ישירות לקבל צילומים, אך לא בטוח שיענו לך ועדיף להשאיר זאת למשטרה. מעבר לכך, אני מבין שהבעיה הינה בעיה של נזיקין ולכן אמליץ לך לפנות לפורום נזיקים על מנת לקבל עצה כיצד לפעול במצבך. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי -מנהל מקצועי פורום תעבורה.