בעיות באכיפת מד מהירות לייזר (ממל"ז)

  • ממל"ז מגשר בעקיפה ללא שמירת ראיה
    קצין בצה"ל | 17/06/2010 01:28

    בכביש 90 אחרי 'פילון' לכיוון טבריה עצרה אותי מ.צ,בטענה שהם היו על הגשר לצפת וממ"לזו אותי 120 קמ"ש (לא כולל ההורדה של 5 קמ"ש) בעקיפה. אין לי הרשעות קודמות , הם עצרו אותי 5 קילומטר ממקום העבירה וטענו שעקבו אחרי ונסעתי אחרי העקיפה כמו שצריך, 1. אני ממש לא זוכר שעקפתי 2. אין מצב שהם ישמרו על קשר עין מזמן שממלזו ועד שחזרו לכביש, יש כיכר , ואחר מכן מסלול ההאצה ללא ראות לכביש - ונסעתי מהר לטענתם- אז ברור שהם היו צריכים לאתר אותי.... 3. הגשר בגובה 7 מטר מהכביש, הזוית גבוהה בין המכשיר לרכב, 4. אולי זה בכלל לא אני, - אני לא יכול להתווכח כי אני לא זוכר כלום מלבד שמאוד נזהרתי דווקא בקטע זה , כי הוא מועד לנסיעה מהירה (כביש פתוח, ירידה תלולה, איכות כביש טובה וראות מעולה) 5. לא היה להם פנקס דוחות אז הם רשמו על דף, ומאוחר יותר העתיקו לדוח, שלטענתם ישלח ליחידה ולאחר מכן אזומן לבי"ד צבאי. מה עושים ? נראה לי מוזר כל הסיפור הזה,.

    • בעיות באכיפת מד מהירות לייזר (ממל"ז)
      עו"ד אנושי אלי | 17/06/2010 09:18

      לקצין צה"ל אין ספק שציינת מספר בעיות מהותיות, שאם הם אכן נכונות הרי הם פוגמות באמינות האישום כנגדך. בעיקר אני מתיחס לחוסר קשר עין מרגע המדידה לעצירה. אני אישית מאמין במשפט שיש להלות על הברזל בעודו חם ולכן ברגע שתקבל את הדו"ח (אם בכלל), פנה מידית ליחידה שאחראית עליו בבקשת ביטול לאור הנסיבות שציינת. באם זה לא יעזור תמיד יש בית דין של מטה... . בהצלחה עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.