אכן 60 קמ"ש

  • דו" מהירות באמצעות ממל"ז 20-20
    יאיר | 06/04/2010 00:00

    שלום לכולם!קבלתי לפני כמה ימים דו"ח על מהירות מופרזת.נסעתי באשדוד בשדרות מנחם בגין, מי שמכיר, ממש לפני היציאה מן העיר.מהירות הממל"ז שהשוטר הראה לי - 88 קמ"ש ממרחק 178מ'.הכחשתי את העבירה מכמה סיבות:1. מספר שניות לפני כן, עקפה אותי מכונית במהירות מטורפת - אני טוען שזאת המהירות שלה.2. יש מושג שנקרא אפלייה באכיפת החוק - שאומר בין היתר שאם יש מספר מכוניות צריך לחכות שהן יעברו ואז ללזור על רכב.3. השוטר טוען שזהו קטע כביש שמהירות מירבית המותרת בו היא 60 ואני בטוח ב-90% שהיא 70 - טרם חזרתי למקום לוודא זאת. באשדוד כל הכבישים הראשיים הם 70 קמ"ש (בני-ברית, הרצל וכו').4. השוטר רשם ב"דברי הנהג" רק 4 מילים - "אני לא מודה בעבירה". - מהתייעצות קצרה הבנתי שהשוטר שרשם לי את הדו יצא איתי מניאק בזה שהוא לא רשם את כל מה שאמרתי - את הרכב שעקף.אני מתכוון לבקש להישפט.אציין שאני נהג עם למעלה 7משבע שנים של רישיון העבירה היחידה שרשומה לי היא שלפני שנתיים קיבלתי דו"ח על מעבר חצייה באור אדום כהולך רגל.מה הסיכויים שלי לבטל את הדו"ח במשפט כזה, או לפחות לבטל את הנקודות.קיבלתי 750 ש"ח + 8 נק'.תודה לכל המגיבים!

    • אכן 60 קמ"ש
      יעקבי | 06/04/2010 13:00

      מבדיקה באינטרנט המהירות בשדרות בגין למזרח אכן 60 קמש. לא בכל השדרות של אשדוד אותה מהירות. בשד' ירושלים (רחוב ראשי) המהירות 60 קמ"ש. קטעים בשד' הרצל - 50 קמ"ש ועוד. בשד' בגין יש קטע של 70 קמ"ש. טענת הימצאות מכונית נוספת במקביל היא בעייתית להוכחה אבל יש לה משקל. האם השוטר היה לבדו או עם שותף? האם נרשם מיזכר? אגב, בתגובת הנהג יש לך אפשרות להגיב בכתב ידך ולשטוח את טענותיך לכדי ארבע שורות. 'אפליה באכיפת החוק' - מה זה? השוטר מכוון הממל"ז למרכז חזית של הרכב הנוסע לעברו כאשר הרכב לא מצוי בשיירה אלא ראשון בטור או בודד בנתיב. לנהל משפט מהירות הוא לא דבר של מה בכך. יחד עם זאת אם הדו"ח נרשם לפני 1 באפריל נסה להמיר לאזהרה לאור עברך הלא מעיק בכלל. רק תדע שלשם כך אתה חייב להודות בעברה. אם הדו"ח נרשם לאחר 1 באפריל אינך עונה לקריטריונים החדשים להמרה לאזהרה.

      • ליעקבי
        יאיר | 06/04/2010 18:16

        ראשית אשמח שתצרף לי לינק לבדיקת המהירויות.השוטר לא היה לבדו - היה מפעיל, רושם דוח, ועוצר רכבים.מה אתה מכנה מזכר?השוטר אמור להביא לידיעתי את זה שאני רשאי להוסיף/לרשום את טענותיי באופן חופשי, לא? במיוחד שזה דו"ח ראשון רציני שלי. אני הבנתי שהפנקס הוא שלו ואין לי זכות "לגעת" בו.הדוח נרשם לאחר התאריך הזה, מה גם שהשוטר אמר לי באותו רגע שלא ניתן להמיר לאזהרה.איך אני יכול להוכיח עוד את כפותי?

        • אזהרה
          עו"ד נועה חקלאי | 06/04/2010 19:41

          אם השוטר אמר לך שלא ניתן להמיר באזהרה - הוא כנראה בדק במסוף וראה שאתה לא עונה לקריטריונים - כנראה טרם חלפו שנתיים מהדוח האחרון שלך. לא פשוט לנהל כזה משפט לבד. מאידך בשביל קנס של 750 לא כלכלי לקחת עורך דין...