שאלה מצויינת, אבל תשלים נתונים

  • חניה בכניסה למגרש חניה של קופ"ח
    מאיר | 04/04/2010 18:19

    כיצד צריך מוסד לסמן את הכניסה למגרש החניה הפרטי שלו? בשלט, בסימון על הכביש או המדרכה? והאם יש לכך חוק בכלל או מספיק שלט בלתי נראה על הגדר האומר מתי נפתח המגרש? והיכן זה כתוב בכלל חוקי הסימון הללו או כל דאלים גבר? תודה

    • שאלה מצויינת, אבל תשלים נתונים
      גיא "אנשים באדום" | 04/04/2010 18:49

      אני לא יודע אם כתוב בחוק מה האמצעים לסימון כניסה לחניה, (ויש מספיק כאלה) אבל מה שבטוח שחייב להיות סימון חוקי ולא סתם שלט : "מגרש חניה של קופת חולים". דבר כזה שאינו תמרור / סימון על הכביש, (שזה סימון חוקי) אינו מחייב אותך. יחד עם זאת אני מניח שאדם סביר לא יחנה במקום שניתן להבין שהוא מהווה כניסה למגרש. אם תפרט את הנתונים של המקום או תצרף תמונה זה יסייע לעזור. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • סימון חוקי בכניסה למגרש חניה
        מאיר | 05/04/2010 17:26

        התשובה של גיא אינה רלבנטית. מהו הסימון החוקי? המשטרה נותנת דו"ח לחונה בכניסה למגרש חניה. נקודה. כיצד יודע השוטר באופן חוקי כי זו כניסה שאסור לחסום. גם אני יודע לראות במו עיני שער חסום לחנית קופ"ח. אבל אם חנית שם ביום שבת (סגור) אז ביום א תקבל דו"ח. מהו הסימון החוקי שלפיו יודע השוטר כי זו כניסה? או שזה לפי ראות עיניו?

        • תשובה
          eyals05 | 05/04/2010 18:01

          יש שתי אפשרויות בפני השוטר: האחת, באם מסומן תמרור ד-16 על גבי הכביש (תמרור מעטפה), ניתן לתת את הדו"ח על עבירה זו והיא גוררת בחובה 250 ש"ח. השניה, חסימת כניסה לחצרים שלא לצורך העלאת נוסעים או הורדתם וגם במקרה זה הקנס הוא 250 ש"ח. מקווה שעזרתי.

        • באמת תודה על הפרגון .......
          גיא "אנשים באדום" | 05/04/2010 18:16

          סימון מעטפה על הכביש, מדרכה נמוכה שמהווה כניסה ל"חצרים", סימון אדום-לבן על המדרכה. אלו הסימונים שיביאו את השוטר לרישום דו"ח באם חנית בניגוד לתמרורים אלו (סימון על הכביש=תמרור). הכוונה שלי היתה לגבי רישום בחוק (אם קיים) כיצד צריך לסמן דבר כזה. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

          • תודה, מה רשום בחוק?
            מאיר | 05/04/2010 21:38

            תודה לכם אבל מה רשם המחוקק בענין? במקרה זה יש רק מדרכה נמוכה ותו לא. וידוע כי תמרור מעטפה נעשה רק ע"י מחלקת הנדסה או תחבורה ברשות המקומית, ולא ברור לי בכלל באילו נסיבות. קופ"ח מבקשת מהם או שזהו חלק מתהליך רישוי המוסד?! חקיקה בבקשה.... מה אומר החוק לשוטר....

            • זו שאלתי : מה קבע המחוקק ?
              גיא "אנשים באדום" | 05/04/2010 22:35

              זוכר את שאלתי בתגובתי הראשונה? טענת שהיא לא רלוונטית .... למה? מדרכה נמוכה היא סימן שיש כניסה לחצרים, אולי זה לא מספיק ......... ניתן לרשום דו"ח אם יש מדרכה נמוכה / סימון מעטפה , "מה אומר החוק" - אם תדע את התשובה אשמח אם תעדכן. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

              • כניסה לחניה היא חלק מן הדרך
                יעקבי | 05/04/2010 23:21

                כל דבר בתנועה צריך שיהיה מעוגן בחוק. כניסה לחניה היא חלק מן הדרך. וכך מוגדרת 'דרך' בתקנות התעבורה: "דרך" - לרבות כל מסילה, דרך, רחוב, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש לציבור זכות לעבור בהם. מכאן שאין לכל נהג זכות לחסום מעבר כל שהוא ולא משנה אם זה חניה כללית או חניה פרטית. מנגד חלה חובה לסמן כניסה לחניה ע"י סימן כל שהוא ויהא זה תמרור על עמוד, תמרור מודבק לקיר, סימן על הכביש (מדרכה נמוכה, תמרור ד-16 או צביעה אדום לבן) או שלט כל שהוא. לשם כך הוגדר בתקנות התעבורה המושג "הסדר תנועה" כדלקמן: "הסדר תנועה" – תמרור וכל סימן או אות, או התקן בנוי, סלול או מוצב כדין בדרך או מופעל בה, לרבות כל עצם אחר המוצב בתחום הדרך, המיועד להסדיר את התנועה ואת אופן השימוש בדרך; האכיפה יכולה להתבצע על פי תמרור שבמקום או באופן כללי - חניה בכניסה לחצרים או הפרעה לתנועה. האכיפה תתבצע בעקבות תלונה על 'הפרעה לתנועה' (חסימת מעבר) או על פי שיקול דעתו של השוטר המזדמן למקום ורואה את העברה.