אין ,שום חוק על 40 שניות

  • נסיעה בנתיב השמאלי
    יעקב | 04/04/2010 00:09

    שלום, קיבלתי דוח על נסיעה בנתיב השמאלי, 250 ש"ח +6 נק'. אמרתי לשוטר שיש בורות/מהמורות בנתיב הימני, וכך הוא רשם בדוח. שאלתי היא, האם החוק הוא רק על 40 שניות? כי מדובר בכ50 בלבד, ואחרי זה הניידת עמדה על הנתיב (הימני) אז איך הייתי אמור לחזור לימין? האם טענה כזו תתקבל בבית המשפט? תודה.

    • אין ,שום חוק על 40 שניות
      מיקו | 04/04/2010 00:24

      נראה שגם אתה נפלת לשמועה המוזרה הזאת. ולעניין הדו"ח ,אם תצליח להוכיח בבית המשפט את עניין המהמורות ,יש פסיקה ,(או פסיקות )שזיכו נהג ( נהגים ) שנסעו לא בנתיב הימני.עצם הטענה שהעלת זאת בפני השוטר ,והוא כתב את זה בדו"ח יהיה לזכותך ,אבל אל תשכח ,שאתה צריך להוכיח את עניין המהמורות בבית המשפט,או לפחות לנסות בתחילה להגיש עירעור על הדו"ח.

      • שאלת המשך
        יעקב | 04/04/2010 16:00

        תודה רבהץ המהמורות המדוברות, הן מכסי ביוב גבוהים כ5 ס"מ מגובה הכביש. זה יתקבל, או שהשופט יאמר סע לאט? להוכיח את הימצאותן זה לא בעיה. שאלה נוספת, האם יש לי מה להפסיד בהליכה לביהמ"ש? כי נראה לי ש250 שח זה העונש המירבי, יש לשופט סיבה להחמיר? ושוב, תודה.

        • תשובה חלקית
          ג'ימי מינאוי | 04/04/2010 16:25

          במידה ותחליט להביא את העניין לפתחו של ביהמ"ש דע כי הנך צפוי לעונש יותר חמור וכל המשמתמע מזה. מה גם, שלשופט יש שק"ד להקל מהקנס המקורי. אם תחליט לבקש להישפט עלייך כמובן ראשית לכפור ולבקש לקבוע את התיק להוכחות ובו תציג לשופט צילומים מהמקום בו היית והסיבה שבגללה נאלצת לנסוע בנתיב השמאלי. תוכל להעלות טענה של הגנת "הצורך" סעיף 34יא לחוק העונשין. אין בדבריי משום המלצה וכל דבר ייבחן לגופו ולשופט כמובן יש שק"ד...