תשובה

  • דוח חניה מהמשטרה
    אורן | 12/03/2010 20:54

    קיבלתי דוח חניה מהמשטרה ברחוב בו אני גר בסך 500 ש"ח סעיף 5953. מדובר ברחוב צר עם מרכות בשני צידי הרחוב שנהוג ע"י כל דיירי הרחוב לחנות על מדרכה אחת בגלל מצוקת חניה. אני לא זוכר שבשנים האחרונות מי מהדיירים קיבל דוח חניה מהמשטרה או מהעירייה. יותר מכך אני היחיד ברחוב שקיבל דו"ח! בדו"ח עצמו הסעיף לא מפורט כמו שצריך - לא רשום אם נותר או לא מעבר של 1.3 מטר. לא מוציינת הכתובת המדוייקת - רשום רק שם הרחוב בלי מספר בית. בחלק של נסיבות מיוחדות רשום כי התקבלה קריאה במהלך משמרת כי הרכב מפריע להולכי רגל לעבור - אם ככה למה לא השאירו דוחות לעוד 10 רכבים שעמדו על המדרכה? כמו כן, לא רשומים פרטי עדים בדו"ח. האם יש סיכוי בטל את הדו"ח? סעיף לא מולא? מצוקת חניה? נוהג רב שנים? התנקמות?

    • תשובה
      מי | 13/03/2010 00:00

      לגבי הסעיף לא יודעת. לגבי השאר, לא לא ולא.מצוקת חניה? בעיה שלךנוהג הרבה שנים? לא רלוונטיהתנקמות? של מי של מה על מה, השופט יעיף אותך מכל המדרגות

      • 5953 - חנית על המדרכה והותרת ריווח הקטן מ-1.3 מטר
        יעקבי | 13/03/2010 06:29

        למעבר הולכי רגל.

      • אכן זו היתה התנקמות
        אורן | 13/03/2010 11:43

        שאלת איזו התנקמות? אז היום בבוקר תפסה אותי השכנה ואמרה לי שהיא הזמינה משטרה כי חניתי על המדרכה במקום שהיא בדר"כ מחנה על המדרכה ו"תפסתי" לה את החניה. אז היא הזמינה משטרה ללמד אותי לקח. מפליא אותי כל פעם מחדש כמה אנשים הם רעים. כמו שאמרתי, זה רחוב צר וצדדי עם מצוקת חניה ואותם הרכבים מחנים כל הזמן בדיוק באותו המקום. מעולם לא ניתנו דוחות ברחוב.

        • מה ששנוא עליך לחברך אל תעשה (הלל הזקן)
          יעקבי | 13/03/2010 16:39

          אצטט את דבריך אחד לאחד: א. "חניתי על המדרכה במקום שהיא בד"כ חונה" ב. ""תפסתי" לה את החניה" ג. "אותם רכבים מחנים כל הזמן בדיוק באותו מקום" ד. "מעולם לא ניתנו דוחות ברחוב" יצרתם לכם קיום שבו כל דייר חונה במקום קבוע והשלום שכן במעונכם. ואז "היום בבוקר" החלטת לחרוג ממנהגכם ההדדי והפרת את האיזון במקומות החניה. זה קם לך לרועץ. לא לי לשפוט מי הרע במקרה זה. לדעתי שניכם חטאתם זה לזה וכעת טינה שרויה ביניכם. חבל!

          • אופציות
            |עו"ד נ.חקלאי | 13/03/2010 21:38

            מול השכנה אני לא מוצאת לנכון להתערב ביחסים. בעניין הדוח שקיבלת - טענת שלא רשומים עדים - האם עורך הדוח לא רשם את שמו? כי ברגע ששוטר עצמו ראה את העבירה די בכך. בעניין מיקום הרכב - בד"כ צריך להיות מיקום מדוייק ורצוי שירשם ליד איזה בית מדובר - אבל אני לא משוכנעת שזו טעות כל כך גדולה שיסגרו לך את הדוח בגלל זה. לעניים מרק 1.3 מ' מהחניה - אם זה לא נרשם לך בתוך הראיות - אז אין ראיות! איך מדדו את המרחק 1.3 .מ? האם לשוטר היה סרט מדידה? אם עברך נקי - כדאי לך לפנות בבקשה להמיר את הדוח באזהרה. אם לא ימירו - יש לך שתי אופציות - לשלם או ללכת למשפט. אם תחלי לבקש להישפט אז אני ממליצה לך לבקש מהמשטרה צילום של כל חומר הראיות בדוח. בהצלחה