ייקח הרבה זמן...

  • חנינה מנשיא על שכרות
    יאן | 12/03/2010 11:07

    האם יש סיכוי טוב לקבל חנינה מנשיא?אבא שלי בן 59, הוא נהג בארץ כ17 שנה וללא רישיון פלילי.יש לו 2 עברות תנועה ישנות, אחת על זה שהוא נהג ללא ביטוח חובה כי הוא שכח לחדש והשניה היא מהירות קצת מעלה המותרת, הוא קביל על זה קנס. שני העברות קרו לפני יותר מעשור.אבא שלי עשה טעות, הוא נהג תחת השפעת עלכוהול, הוא נתפס שנה שעברה על שכרות עם כמות של 420 בדם שזה כפול מהמותר.לקחנו עו"ד, סמכנו עליו ומה שקרה הוא שהוא בא לבית משפט הודה בכל המיוחס וציפה לרחמי השופט (כיוון שיש לאבא שלי עבר נקי יחסית) שיתן פחות משנה שלילה על מנת שאבי יוכל לקבל את הרישיון חזרה ללא צורך בטסט ותאוריה. בסופו של דבר השופט נתן קנס של אלף שקל, שלילה של שנתיים בפועל ו3 חודשי מאסר על תנאי ל3 שנים.מאז כל עו"ד שניגשנו אליו עם הנושא אמר שהיה אפשר לצאת עם התיק הזה ועם העבר של אבא שלי עם פחות משנה שלילה. כיוון שכבר עברו ה45 יום מאז המשפט ואי אפשר להגיש ערעור למחוזי על ההחלטה. העו"ד האחרון שהיינו אצלו אמר שיש סיכוי טוב לקבל חנינה מהנשיא עם העבר של אבא שלימה שאני בא לשאול האם באמת יש סוכוי טוב לזה? אני לא מדבר על סכומי כסף שצריך לשלם לעו"ד, השאלה היא האם יש סיכוי טוב לזה?

    • ייקח הרבה זמן...
      ג'ימי מינאוי | 12/03/2010 17:32

      עד שלנשיא יהיה זמן אבא שלך יסיים את הפסילה ואולי תהיה לו אפשרות לנסוע לחודש ימים בתאילנד.

    • לדעתי לא
      |עו"ד נ.חקלאי | 12/03/2010 18:09

      אין הרבה הבדל בין אביך לבין עשרות אנשים נורמטיבים אחרים שנתפסים מידי יום. אם אין משהו מאוד מיוחד במקרה של אביך אני ממש לא מאמינה שתקבל חנינה. אבל מה יש להפסיד לנסות. חוץ מקצת מאמץ. בהצלחה