נסער

  • עצר שוטר בטענה שהייתי ללא חגורה ונתן קנס
    אלכס | 10/03/2010 18:08

    אני עובד כעוזר נהג והיום עצר אותנו שוטר תנועה. בהתחלה חשבתי שזה רק בגלל הפניה הלא חוקית שעשה בטעות הנהג, אבל אז כשהוא בא אלינו הוא רצה גם את התעודת זהות שלי, חשבתי שזה פרוטול כך שננתי לו אותו.פה התחילו השאלות, "למה היתה בלי חגורה?" הייתי בשוק, חשבתי שהוא מסטול או דפוק משהו. מאיפו זה בה? הרי והייתי עם חגורה - אני תמיד עם חגורה, זה הדבר הראשון שאני עושה כשאני נכנס למכונית. אני כל יום עם נהג אחר, וכל אחד מהם יגיד את אותו הדבר עלי, "הדבר הראשון שהוא עושה כשהוא נכנס למשאית זה חוגר חגורה." כולם!הוא היה במכונית ואני לא ראיתי אותו, ואם אני לא ראיתי אותו אז איך הוא ראה אותי? גם אם הוא ראה אותי זה לא משנה, כי הייתי עם חגורה - נקודה. הוא סימן לי לבוא למכונית, באתי והוא אמר שכיוון שאין לא עברות הוא יסלח לי אם רק אני אגיד שהייתי בלי חגורה, בכל זאת אמרתי שהייתי עם חגורה אז הוא רשם לי קנס. הוספתי את מה שאמרתי כבר פה וחתמתי.מה אתם חושבים אל זה? מה עכשיו?

    • נסער
      יעקבי | 11/03/2010 13:09

      שלום אלכס, מדבריך ניכר שאתה נסער ומתוסכל (אולי משום כך ריבוי שגיאות הכתיב והתחביר). הבה נבחן את העניין מכל הזוויות ואז תחליט מה לעשות: א. זה שלא ראית את השוטר אינו מהווה ראיה שהוא לא ראה אותך. ב. חסרים פרטים בתיאור שלך כגון: האם השוטר היה בניידת או עמד רגלית בצומת? ג. באיזה רכב נסעת עם הנהג שלך? פרטי/מסחרי/משאית? ד. מאיזה כיוון הבחין בך השוטר? ה. מאיזה מרחק? ו. שעת יום או לילה? אם לילה - האם היתה תאורת רחוב? ז. האם השוטר היה לבד או עם שותף? האם רשום שם השותף כעד? ח. האם חגרת את החגורה מעל הכתף או מתחת לבית השחי? ט. האם לבשת חולצה בהירה או כהה שהקשתה על אבחנה בחגורה? י. מה צבע חגורת הבטיחות ברכב? אם פרטים אלה מפורטים בנסיבות אזי מחזקים את הראיה נגדך. מנגד יש נקודות לזכותך: 1. יש לך עד - הנהג שלך. 2. ההכחשה המיידית (אם כי זו נלקחת בערבון מוגבל כי זו דרכו של חשוד להתגונן בהכחשה). 3. הכחשה עקבית גם תמורה אזהרה. מחזקת את הטענה הקודמת. 4. חתימתך היא לא הודאה באשמה אלא הודעה על קבלת הדו"ח לידיך. 5. נסה לפנות בכתב או בעל"פ לקצין תנועה באיזור מגוריך ופרט בפניו את הנסיבות מבלי להתלהם (אל תכתוב דפוק ואל תגיד מסטול) ובקש לבטל הדו"ח היות שאתה כופר באשמה. 6. נסה לעורר את הספק. הספק תמיד יפעל לטובתך. 7. עברך הנקי יסנגר עליך. 8. תמיד עומדת לך הזכות להישפט. אך דע לך שהצדק לא תמיד מתגורר בבית המשפט. לפעמים הוא קופץ לבקר. צריך לצאת מהנחה שלשוטר אין אינטרס להרשיע אותך סתם כך. חזקה עליו שראה העברה ללא ספק. אם קיים ספק בביצוע העברה אזי שוטר הגון לא ירשום דו"ח ויניח לנהג להנות מן הספק. משום מה אני מאמין לך.

      • תודה על התגובה
        אלכס | 11/03/2010 16:00

        לגבי שאלותך,ב. הוא היה בניידת.ג. משאית.ד. השמאלי.ה. בסביבות 50 מטר.ו. יום.ז. לבד.ח. האמת שאני לא זוכר.ט. חולצה סגולה כהה.י. שחור.2. למה אני בעד הרושם שזה לא הוגן רק בגלל זה לא לפקפק בנתון לנו?3. אני לא רואה איך אפשר ככה... זה פשוט לא הגיוני...5. מרוב התסכול והרצון לקבל צדק הבוקר שלחתי מכתב ביקוש להישפט.6 ו-8. מה הכוונה?תודה שוב אל התגובה הטובה.אגב הנהג עצמו נכנס לפניקה ואמר דברים שהבין רק אחרי מספר שעות. ביניהם הוא בהתחלה אמר שלא זכר אם הייתי חגור או לא, השוטר תפס אותו על המילה והנהג רק אחר כך נזכר שהיסתכל לעברי וראה שהייתי חגור. אבל עבר זמן והוא הבין שחתם על הקנסים שלו מבלי לקרוא מה היה כתוב -  וזה מתוך פניקה.