ביטול פסד בהעדר

  • בקשה לביטול פס"ד בהעדר- תצהיר (?)
    העכברה מיקי | 10/03/2010 11:22

    בוקר טוב,ניסיתי לחפש בשאלות קודמות שנשאלו בפורום ולא מצאתי משהו רלוונטי.60 שניות על פרטי המקרה: נשלח זימון למשפט בדואר, שהיה אמור לבטל תאריך קודם. למרות זאת, הדיון התקיים בתאריך הקודם- בהעדר הנאשם. דיברתי עם המשפטפון והם אמרו שצריך לצרף לבקשה לביטול פס"ד בהיעדר תצהיר של עו"ד... HUH? מה אמור להיות בתצהיר הזה בדיוק? לא מדובר במקרה שבו מישהו אחר נהג ברכב (מה שראיתי בשאלות קודמות שנגעו לתצהירים)... מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?בתודה מראש,מיקי

    • ביטול פסד בהעדר
      |עו"ד נ.חקלאי | 11/03/2010 19:33

      לא לגמרי הבנתי מה התכוונת שהיה אמור להישלח זימון שביטל דיון קודם. אם היתה תקלה טכנית שהודיעו לך על ביטול ובסוף זה לא בוטל - אז ברור שזה טעות מערכתית שבוודאי שתבוטל. בקיצור - כדי לבטל פסק דין שניתן בהעדר אתה צריך הסבר מוצדק לאי התייצבותך וכן להסביר מדוע נגרם לך עיוות דין אם פסק הדין ישאר על כנו. את הבקשה יש להגיש תוך 30 יום מרגע שהודע לך על פסק הדין. בתי משפט לתעבורה לא כל כך פורמליסטים. לדעתי בקשה כזו אתה יכול לבקש מבלי שתצרף תצהיר ערוך כדין. אבל אם יש מסמכים שתומכים בטענות שלך - כגון מחלה/ הודעת ביטול וכו' אז תצרף