תמרור בצד אחד

  • שאלה על חוקיות תמרור
    יוסי | 06/03/2010 18:19

    החנתי את מכוניתי בסימטה שהיא דרך ללא מוצא, לא הפרעתי לתנועה ולא ראיתי תמרור האוסר חניה. כשחזרתי מצאתי דו"ח בגין חניה בניגוד לאמור בתמרור, שוב, חיפשתי תמרור ולא מצאתי. בחיפוש נוסף נמצא שבכניסה לאותה סימטה, הוצבו שני תמרורי אין חניה משני עברי הכניסה לאותה סימטה, גם מימין וגם משמאל כשחזיתם של התמרורים מופנית לכביש הראשי, אין סיכוי למי שעומד בסימטה לרות את התמרורים, הוא יכול לראות במקרה הטוב רק את "גבם" של התמרורים. האם חוקי לשים תמרור בכניסה לסימטה בדרך דו סטרית בצד המנוגד לתנועה באופן שהנהג לא יוכל לראותו ? האזור עצמו הוא ריק באדם והחניה לא הפריעה לאיש ולאף מכונית.

    • תמרור בצד אחד
      עו"ד א.אורון | 06/03/2010 18:45

      אם מדובר בכביש דו סטרי, יש להציב את התמרור גם מהכיוון ממנו הגעת, כך שיהיה מצדו הימני של הכביש. בברכה עו"ד אורון התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

    • תמרור בסימטה ללא מוצא
      עו"ד יאיר מושיוב | 06/03/2010 21:43

      צר לי, אך לאור העובדה שהסימטה המדוברת היא ללא מוצא, הרשות המקומית לא פעלה שלא כשורה, היות וישנה רק כניסה אחת לסימטה, ואין, לצערך, כל קשר לעובדה שהיא דו סיטרית (אין ללא מוצא חד סיטרי...). אם היית מתאר תימרור בצד אחד בלבד, אזי הצדק איתך, אולם כאשר תימרורו את שני הצדדים, החובה היא עליך להסתכל על התמרורים מרגע כניסתך לרחוב (לרבות כאשר הוא מסומן כללא מוצא).