אם אף אחד לא הלך להישפט, אזי

  • תשלום קנס על רכב חברה
    יוד | 04/03/2010 11:38

    אני נוהג ברכב צמוד של החברה בה אני עובד. לאחרונה קיבלנו בחברה זימון לבית המשפט על עבירה (מהירות) שהרכב שלי ביצע, ועל פניו, על פי תאריך העבירה, אני הייתי הנהג. לפני כשבוע התקיים המשפט, בו לא הייתי נוכח אגב , וקיבלנו אתמול למשרדי החברה את ההודעה על גזר הדין. לפי הכתוב, החייב בגוף ההודעה היא החברה, אך נראה שאני אמור לשלם את הקנס, שהוא אגב מאד גבוה - 3000 ש"ח. שאלתי היא לגבי הניקוד- 10 נק' חובה - על מי יחול, אם כתוב שם החברה?

    • אם אף אחד לא הלך להישפט, אזי
      מיקו | 04/03/2010 12:23

      א,אף אחד לא מקבל את הניקוד, ב.את הקנס אמורה החברה לשלם ( מבחינת החוק ) כי היא בחרה לא לשלוח אותך למשפט ,ביודעין ,או שלא ביודעין . ג.בתכלס,תגיע עם החברה להסדר, מאחר שאתה יודע שאתה אשם, ושהחברה הייתה פשוט להעביר את שימך, ד, תשמח שזה נגמר "רק " ככה.

      • האם ניתן לשנות משהו?
        יוד | 04/03/2010 13:22

        קודם כל רציתי להודות על התגובה המהירה. אולי זה לא הופיע בשאלה המקורית, אך יש לציין שאת ההודעה המקורית, שלחתי עם בקשה להקלה בעונש (כפי שמופיע בגב הזימון לבית משפט), ובה הופיע שמי ומס' ת.ז. שלי, וכך חשבנו שהסדרנו את העניין. הכוונה שלי, וכן של המעביד שלי, היא לשלוח מכתב רשום לבית המשפט, או ע"י שליח שימסור פיזית, ובו להסביר את הטעות שהיתה פה ולבקש להסדיר זאת. יש לי תחושה שבגלל שאין לדו"ח "בעלבית" הקנס הוא כה גבוה. האם יש סיכוי לדבר כזה? אם לא אז אולי יש מוצא אחר? אודה על התיחסותך.

    • אופציות...
      יעקבי | 04/03/2010 13:33

      א. ק. הבטיחות של החברה ישית עליך את תשלום הקנס וידווח למשרד הרישוי ואז הנקודות יתחברו אליך. ב. החברה תחייב אותך לשלם את הקנס מבלי שיוסב על שמך ואז הנקודות ישארו באויר. ג. תודה באשמה ותקבל עליך העונש (קנס ונקודות) בהכנעה.

      • אופציה נוספת
        |עו"ד נ.חקלאי | 04/03/2010 17:59

        למעשה את שלחת לבית המשפט מכתב בו אתה מודה באשמה . אלא שהודית בשם החברה - וקיבלת קנס גבוה שמאפיין עונשים שנותנים לחברות - מתוך הנחה שהחברה מסתירה את זהותו של העבריין האמיתי. היום כבר יש גזר דין ולכן אם אתה רוצה - אז צריך לנסות להחזיר את הגלגל לאחור - אפשר להגיש תוך 30 יום מיום קבלת ההודעה על גזר הדין - בקשה לבית המשפט לבטל את גזר הדין שניתן בהעדרך. יש להסביר לשופט שטעית לחשוב שברגע שאתה שולח את ההודעה עם שמך אז הכל עובר על שמך. ושבעצם אתה הוא הנהג בפועל. אם בית המשפט יעתר לבקשתך הוא יבטל את גזר הדין ויתקן את כתב האישום כך ששם הנאשם יהיה שמך ולא שם החברה. אתה אמנם תקבל קנס נמוך באופן משמעותי - בערך 800 - 1000 ש"ח אך אתה תקבל עונשים נוספים - פסילה מותנית ואולי גם פסילה בפועל - תלוי מהי המהירות בה נתפסת ותלוי מהו עברך התעבורתי וכו' בנוסףתקבל גם 10 נקודות. אם זה שווה לך כדי לחסוך בקנס - אז בהצלחה. נועה