עלי לציין שאין לי עבירות קודמות, אני נהג 42 שנים.

  • אי עצירה בעצור
    לקשטיין זאב | 01/03/2010 13:31

    התמרור מוצב 8 מטר מקו העצירה, קו העצירה מחוק בקשי רואים אותו, השוטר שנתן את הדו"ח היה במרחק 50 מטר מהצומת. בנקודה שהוא לא ראה את התמרור. עצרתי כמטר מעבר לקו העצירה ולפני כן עצרתי ליד התמרור בגלל משאית שפנתה ימינה מהרחוב הראשי לרחוב שנסעתי

    • עלי לציין שאין לי עבירות קודמות, אני נהג 42 שנים.
      זאב לקשטיין | 01/03/2010 13:45

      בהמשך להודעתי לאי עצירה בעצור.

    • א.אין קשר למיקום התמרור מקו העצירה,
      מיקו | 01/03/2010 15:01

      כך שאין משמעות לכך שהשוטר לא ראה את התמרור.השאלה האם השוטר ראה את מיקום קו העצירה מהמקום בו הוא היה ( את מיקום קו העצירה ,ולא דווקא הקו עצמו ) מה השוטר כתב בתיאור המקרה? זה שיש לך42 רשיון ללא עברות ,יעמוד לך לזכות ,אם תגיש בקשה להמרה באזהרה אבל,,,,,אז תאלץ להודות .

      • עצירה בעצור
        |עו"ד נ.חקלאי | 01/03/2010 22:54

        אם עצרת מטר לפני או אחרי קו העצירה (ובלבד שלא עצרת כבר בתוך הצומת...) זה נראה לי זניח ברמה שצריך לבטל לך את הדוח בוודאי מחוסר עניין לציבור ואפילו מחוסר אשמה. השאלה היא אם גם השוטר ציין שעצרת במקום כזה או אחר. כי אם השוטר ציין שכלל לא עצרת - אז כן באמת יש פערי גרסאות.ואז 2 אפשרויות בפניך - או כפי שמיקו הציעה - לבקש המרה באזהרה (ולא ימירו לך אם תרשום שאתה לא מודה בביצוע העבירה - אתה גם לא ממש חייב להודות בפה מלא - אבל לא להכחיש במפורש) - אופציה שניה - לבקש להישפט אבל אז תצטרך לטרוח לבית המשפט לפחות לדיון אחד אם לא לשניים. בדיון הראשון תוכל לנסות לשכנע תובע שאין ראיות בתיק או שאתה כלל לא אשם. אם תצליח - יסגור לך את הדוח אפילו בלי אזהרה. אם תיכשל אז או שתקבל זיכוי מהשופט או הרשעה. ואז יוטל עליך עונש לפחות בגובה הקנס המקורי. לשיקולך.

      • יש קשר בין מיקום התמרור לקו העצירה
        לקשטיין זאב | 02/03/2010 07:29

        ראה בתקנות והנחיות להצבת תמרורים עמ' 184 - 188 כמדומני. תמרור העצור צריך להיות מוצב ליד קו העצירה. יש שם גם שרטוט מתאים.

        • אין קשר ולו רק מהסיבה ש,,,
          מיקו | 02/03/2010 09:38

          קו עצירה לא מורה על עצירה,,,,אלא רק על מיקום העצירה ( יש מיקרים שיש קו עצירה, אבל אין חובה לעצור,,, ) כמובן שיש מיקרים שהתמרור ,וקו העצירה מופיעים ,באותו מקום . כאשר יש קו עצירה ,חובת העצירה היא בקו העצירה ,ואין חובה לעצור פעם נוספת.

          • קו העצירה מחוק! בקושי רואים אותו מקרוב.  לת
            לקשטיין זאב | 02/03/2010 14:36

            • יותר מכך מהמקום בו עמד השוטר לא רואים את קו העצירה
              זאב לקשטיין | 02/03/2010 19:04

              השוטר עמד מהצד השני של הצומת 50 מטר שמאלה. הוא מציין עובדה זאת בדו"ח. מנקודה זאת הוא לא יכול לראות את קו העצירה כיוון שמדובר בכביש דו מסלולי בכל כיוון ובאמצע אי תנועה עם עצי תמר. מה גם שקו העצירה מחוק, שחוק בקשי רואים משהו ממרחק של 2 מטר.