אזהרה

  • קנס על חנייה שיצרה הפרעה לתנועה
    ארז אינגבר | 24/02/2010 20:35

    חניתי ליד הבית צמוד למדרכה ובעיקול כאשר המדרכה מסומנת באפור אבל שני גלגלים אחוריים היו על אי תנועה שצויר בפסים לבנים על הקרקע אוטובוס שניסה לעבור וכנראה שהתקשה לעבור (למרות שבסופו של דבר כנראה שהצליח) הזמין ניידת שנתנה לי קנס ע"ס 500 ש"ח בסעיף הפרעה לתנועה. ביקשתי להמיר להתראה אבל נענתי בשלילה תוך ציון סיבה: "מאחר שלא התקיימו עילות הביטול המפורטות בחוק..." יש לציין שאין לי הרשעות בכלל יש לי התראה על מהירות מלפני יותר משנה, מה ניתן לעשות בכדי להוריד \ לבטל את הקנס ואו האם כדאי להישפט?

    • אזהרה
      |עו"ד נ.חקלאי | 24/02/2010 20:52

      לפי מה שאתה מתאר אכן הפרעת לתנועה. אזהרה ניתן לקבל אם לפחות שנתיים עברך נקי. אם קיבלת אזהרה בשנתים האחרונות אכן אתה לא עומד בקריטריונים. תשלם את הקנס. אלא אם אתה חושב שתיאור העבירה והועבדות שתוארו על ידי השוטר כל כך לוקות בחסר שהתביעה לא תצליח להוכיח את העבירה ואז שווה לשקול לבקש להישפט ולנסות לשכנע את התביעה לסגור או להגיע להסדר מקל או אפילו לנהל הוכחות בתקווה לזיכוי. בהצלחה

    • למה שיבטלו לך את הקנס ?
      גיא "אנשים באדום" | 24/02/2010 21:13

      הדוח שקיבלת הוא לא עקב החניה עם שני גלגלים על אי תנועה, אלא עקב חניה מפריעה באופן חמור לתנועה, ואין זה משנה אם האוטובוס הצליח או לא לעבור, אלא על עצם העובדה כי הרכב הפריע לתנועה. יחד עם זאת, לפי תאורך נראה לי שהסעיף לא תואם את העבירה שביצעת. אנא פרסם כאן או כתוב אלי את הסעיף ותאור העבירה. לפי נהלי המשטרה לא ניתן להמיר את הדוח לאזהרה משתי סיבות : עבירות חניה אין עבירות שלא מוגש עליהן דוח אזהרה, מי שמוגש נגדו דוח כזה אמור להיות ללא דוחות בשנתיים הקודמות. (ויש לך דוח בזמן זה). לסיום, האם באמת חשבת שיבטלו לך את הדוח ? הרי העבירה בוצעה ... נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • לא מעוניין לבטל אלא או להמיר לאזהרה או להקטין הקנס
        ארז אינגבר | 24/02/2010 22:15

        הסעיף או התקנה (לא ממש רשום ברור) 21 (ב) (ד) סמל הסעיף 6245 יש גם 4 נקודות חובה בטקסט נרשם (בתאור העובדות: "גרמת הפרעה לתנועה כשנהגת רכב זה ובכך שעזבת את הרכב הנל בפניה ימינה וחסמת את התנועה אוטובוס עצר והמתין" בטקסט נסיבות מיוחדות של המקרה רשום: " חסמת את התנועה בכך שהחנית את הרכב בפנייה ימינה וחסמת את התנועה לאוטובוס לא יכול היה לעבור וחיכה..." אם לא אמרתי אז הרכב שייך לליסינג

        • קנס
          |עו"ד נ.חקלאי | 25/02/2010 07:59

          אני לא רואה הרבה טעם להישפט. לפחות ממה שאתה מתאר אכן הפרעת לתנועה. להבא תקפיד...

        • כנראה שהדוח לא חוקי
          גיא "אנשים באדום" | 25/02/2010 19:08

          הרבה גולשים לא יאמינו שדוקא אני כותב ככה ואסביר את דבריי. ראשית אני מקווה שהבנת שהחנייה שלך היוותה הפרעה לזרימה החופשית של התנועה, ולהזכירך לאף אחד אין רשות להפריע לאחר. ולגבי בקשתך - אין אפשרות להמיר את הדוח לאזהרה כי יש לך דוח מלפני שנה ולפי נהלי המשטרה יש צורך בשנתיים אחרונות ללא דוחות. "אין דבר כזה" להקטין קנס של דוח, זה הדוח שקיבלת בגין העבירה שביצעת. ולסיום - הדבר הכי חשוב : אם הדוח "הודבק" לשמשה (כשלא היית ברכב) הוא אינו חוקי ! הסיבה לכך היא שהעבירה בה הואשמת היא בזמן היותך ברכב בעת נהיגה. לא ניתן להגיש דוח עם העבירה הנ"ל כעבירת חניה (לעבירות חניה אין בכלל נקודות) ודאי שאתה לא ברכב. אם היית מחנה את הרכב וגורם להפרעה הדוח היה נכון. אני מציע לך לכתוב למשטרה (שם יחידת התנועה בראש הדוח בצד שמאל, הכתובת בגב הדוח) ולהסב את תשומת ליבה לכך. אני מאמין שיבטלו לך את הדוח למניעת בזיון המשטרה ע"י השופט. בהצלחה !

          • דבר ראשון תודה - רק עוד הבהרה קטנה
            ארז א | 26/02/2010 13:16

            הדוח הוצמד לשימשה והסעיפים היו כפי שאמרתי (למרות שבתקנות שחיפשתי לא מצאתי 21 ד) אבל זה דוח אני לא בטוח שהוא מוגדר בפי נכון כדוח חנייה, בכל מקרה לפי הבנתי אתה אומר שאי אפשר להגיש דוח על סעיף 21 ללא המצאות האדם ברכב? ורק זו היא סיבה מספקת לביטול הדוח? למרות שבסעיף 21 ב רשום "כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא - יקפח זכותו של אדם להשתמש שימוש מלא באותה דרך& יפריע את התנועה ולא יעכבנה..." שוב המון תודה

            • צור קשר במייל
              גיא "אנשים באדום" | 26/02/2010 21:16

              העבירה הנ"ל היא כנגד נהג שנמצא ברכב והיווה הפרעה. לא ניתן לתת דוח זה (וכל דוח עם נקודות) כ"הדבקה", הדוח אמור להינתן לנהג ביד. העבירה הנ"ל היא לא עביירת חניה "רגילה" שאז ניתן להדביק את הדוח לשמשה. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

            • הפרעה לתנועה
              יעקבי | 27/02/2010 15:25

              כמה הארות (באלף): 1. מדובר בתקנה 21 (ב) סעיף 3. לא קיים סעיף ד'. 2. אכן רישום דו"ח על פי סעיף 6245 הוא לנהג ובמקרה שלך לא היית נוכח. 3. צריך היה לרשום עברה בניגוד לתקנה 71 (1) במקרה שהנהג לא נוכח. 4. על פי האשמה השניה הקנס הוא 250 ש"ח ללא חיוב בנקודות. 5. אין עוררין שגרמת הפרעה לתנועה ולכן אין עילה לביטול הדו"ח. 6. ניתן להאשימך גם בקיפוח זכות השימוש המלא בדרך בכך שעיכבת אוטובוס ציבורי (עם כל הנוסעים שבו). 500 ש"ח! 7. במקרה שלך התביעה תתקן את הדו"ח בנימוק של 'טעות סופר'. 8. סוף דבר - גרמת להפרעה לתנועה ואתה ער לכך - תפנים! בברכה