נזק רכוש ללא ביטוח

  • מי צריך לשלם?
    דוד | 16/01/2010 20:27

    חבר שלי ביקש ממני לנהוג במכונית שלו מכיוון שהוא היה שיכור. בזמן שנהגתי התנגשתי בעמוד, ולאוטו אין ביטוח. האם לפי החוק הוא יכול להכריח אותי לשלם על התיקון או שאני לא מחויב? מכיוון שבהסכמתי לנהוג לקחתי אחריות על הרכב, האם אני מחויב על כך?

    • נזק רכוש ללא ביטוח
      עו"ד זמירו עזמי | 17/01/2010 01:02

      דוד, שלום. שאלתך מתאימה יותר לפורום דני נזיקין וביטוח. הדבר בעייתי ולא נחמד, אתה חייב כלפי הניזוק כמזיק, היות ואתה זה שגרמת את הנזק, כך גם החבר שלך חייב גם הוא כלפי הניזוק מחזקת בעלותו על הרכב. דוד, החבר נתן לך את הרכב כדי לנהוג ולא לעשות תאונה, השאלה אילו ידעת שאין ביטוח היית נוהג ? ספק באם טיעון זה יעזור לך בפרט בנזקי רכוש, ולמה אתה לא ביררת או בדקת באם יש ביטוח או לא בטרם נהגת! מצד שני באם תתבע תוכל לשלוח הודעת צד ג' באותה תובענה כנגד החבר, משלא אמר לך שאין ביטוח, שוב ספק באם טיעון זה יעזור לך, על כן מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצא בתחום ולשטוח בפניו את המקרה על נסיבותיו שמא ימצא עוד משהוא שבאמת יוכל לעזור לך או להפחית את האחריות והנטל מעליך. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

    • ביטוח
      |עו"ד נ.חקלאי | 18/01/2010 18:29

      כעקרון נהג מחוייב לעלות על הרכב כשהוא נושא רשיון נהיגה רשיון רכב וביטוח חובה תקפים. לא משנה אם הרכב שלו או לא. מאידך אתה פונה אלינו לא בעניין ביטוח חובה אלא בעניין ביטוח מקיף - וזו שלאה בעניין משפט אזרחי ולא תעבורה - אני חושבת שתפנה את השאלה שלך לפורום נזיקין או ביטוח - התשובה שלהם תהיה יותר מקצועית.בהצלחה