מעניין

  • בקשה להישפט בעקבות דו"ח ובכלל..
    אבי | 10/01/2010 18:52

    עורכי דין נכבדים או כל מי שמבין בדבר, לפי כחודש קיבלתי דו"ח כהולך רגל לאחר שחציתי כביש לא במעבר חצייה (כביש שהיה מופרד ע"י איזור בנוי). פניתי למשטרה עם כל הסיבות הטובות לבטל את הדו"ח לפי החוק. אין לי עברות קודמות, הודתי בביצוע העברה הנוכחית וכל בעייתי הייתה, שלצערי, אין לי רישיון. בלי פירוט רב קיבלתי תשובה שלילית מהמשטרה שנימוקיה "אינך עומד בדרישות החוק" ותו לא. רציתי לשאול: א. האם המשטרה מפרשת את החוק במקרה הזה לרעה לדעתיכם כמשפטנים ? ב. אם כן, האם פנייה לבית המשפט יכולה למצוא אוזן קשבת ולהתקבל ע"י השופט, גם אם הודתי, בביטול דו"ח ? ד. האם מדובר בסיכון רב בהליכה למשפט, כלומר האם הנזק שלי יכול להיות גבוה מהקנס המקורי ? אני אודה לדעתכם המושכלת כי לדעתי זה פשוט עוול, שאם רק היה לי כסף/ידע הייתי פונה בגללו עד בג"ץ. תודה על כל דעה.

    • מעניין
      |עו"ד נ.חקלאי | 10/01/2010 20:49

      בהחלט נקודה מעניינת למחשבה. על פניו אכן נראה שאתה מופלה לרעה על פני ציבור הנהגים. אני היית במקומך פונה לקצין אגף תנועה מחוזי שאחראי על אלו שענו לך - בבקשה חוזרת שיבטל הדוח. בית משפט לא מבטל דוחות אלא מרשיע או מזכה - אבל אולי שווה להגיש להישפט כדי לזכות לעוד הזדמנות- לשכנא את התובעים שנעשה לך עוול..... בהצלחה

    • לפנות לבג"צ? על מה ולמה?
      גיא "אנשים באדום" | 13/01/2010 08:11

      ביצעת עבירת תנועה! לא היה לך את המזל והשוטר היה שם ונתפסת. בתקופה האחרונה הולכי רגל רבים נפגעים בתאונות והמשטרה נותנת עדיפות לעבירות המבוצעות על ידם, ולכן כנראה לא הסכימו להמיר לך את הדוח באזהרה. המשטרה מרתיעה בצורה זו בנו שלא נבצע עבירות. ולעניין בית המשפט - ראשית הודית, אז מה תגיד לשופט? הוא יגיד לך שעל בזבוז זמנו תשלם פי ...... וגם אם לא היית מודה מה היית אומר לו? נגיד היית צריך להציל חיים ולכן חצית לא במעבר ....... אבל זה לא כך. אין לך מה להפגש עם השופט, זה יעלה לך ביוקר! ולסיום, איזה עוול נעשה לך? לך באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com