דוח אזהרה

  • דוח כפול (אזהרה+קס) על חציית כביש
    אריה ליטמן | 10/01/2010 18:07

    ביום ג' , 5.01.2009, עוכבתי ע"י שוטר בגין חציית כביש שלא במעבר חצייה מוסדר. להלן פרטי האירוע: חציתי את שד' העצמאות בבת ים מול העסק "הכול ב-$", יחד עם הולכי רגל נוספים, דרך פתח בגדר הקיים במקום ומשמש לכך כבר שנים רבות. המעבר נימצא , להערכתי, במרחק גדול מ-50 מ' מכל מעבר חצייה בסביבה. כאשר שאלתי את השוטר על פשר העיכוב ודרישת ת.ז. שלי, ענה לי שעברתי שלא במעבר חצייה מוסדר. ציינתי בפניו ש: א.לא עברתי לבד אלא בתוך קבוצת הולכי רגל, ב. מעבר חצייה מוסדר נמצא רחוק, מעל 50 מ', ג. המעבר פתוח וללא שלטי איסור או אזהרה כלשהם ועוברים דרכו מאות אנשים ביום, ו-ד' שאלתי מדוע עיכב רק אותי מתוך קבוצת האנשים שעברו באותו מקום. כמו כן הצבעתי בפניו שתוך כדי שרשם לי את דוח האזהרה, הראשון, ממשיכים לחצות את הכביש באותו מקום הולכי רגל נוספים. התייחסותו הייתה: א. אני לא יכול לטפל בכולם, ב. אני חייב למלא לפחות 3 דוחות ביום ואתה נפלת קורבן תורן. ביקשתי מיידית שיציין בדוח את הערותיו אך השוטר סירב. כאשר הגיש לי את הדוח הממולא לחתימה סירבתי לחתום מאחר ו: א. לא ציין את הערותיו כפי שדרשתי ו-ב. אינני חייב לחתום, על פי הידוע לי. השוטר רגז, ואני ממעיט בהערכתי, הודיע לי שהוא משנה בשל כך את דוח האזהרה לדוח קנס של 100 ש"ח ורשם דוח חדש אותו הגיש לי ללא דרישה לחתום. הוא ציין/רשם שהדוח נמסר לי ביד, דבר שיכל לעשות גם במקרה של דוח האזהרה. ואלו השאלות המתבקשות: א. האם השוטר פעל נכון בכך שרשם לי שני דוחות שונים על אותה עבירה ? אציין שלא הבחנתי שהשמיד/ביטל את הדוח הראשון. ב. האם אני פעלתי נכון ואם כן, מה האופציות שלי בהמשך? ג. כיצד והיכן מוגדרת עבירת חציית כביש והעונש בגינה? אשמח לקבל התייחסות לדוא"ל שלי עם פרסום תגובה הודעתי. בברכה אריה.

    • דוח אזהרה
      |עו"ד נ.חקלאי | 10/01/2010 20:45

      כעקרון אזרח צריך להסכים לקבלת אזהרה - ואחד התנאים זה שהוא מודה באשמה. אם הוא לא מודה אז רושמים לו דוח רגיל וזכותו לבקש להישפט עליו ולהוכיח את חפותו. זה נכון ששוטר לא יכול לרשום דוחות לכל העבריינים. הוא לא יספיק. מהבחינה הזו אין פסול בהתנהגותו. מה לעשות שהפעם אתה נפלת ברשת - כל יום יש אחרים..... גם המצלמות מצלמות את עברייני המהירות עד שנגמרים הפילם ואז השאר יכולים לטוס ולא יתפסו..... הטענה היחידה שלך שלדעתי מצדיקה ביטול דוח הינה שאם מעבר החציה מרוחק מעל 50 מ' אז המשטרה לא נוהגת לרשום על כך דוחות. תפנה בבקשה ליחידה הרלוונטית בבקשה שיבטלו לך את הדוח בנימוק של חוסר עניין לציבור. בהצלחה

      • דוח אזהרה
        אריה ליטמן | 10/01/2010 23:42

        תודה על תגובתך אולם, לא התייחסת לכל הסוגיות שהעלתי. אשמח באם תעייני בפנייתי שוב. אוסיף ואציין רק שלא סירבתי לקבלת את האזהרה אלא רק לחתום מן הסיבות שציינתי, ולראיה על דוח הקנס לא נתבקשתי לחתום. כמו כן שאלתי האם שוטר יכול לרשום שני דוחות לאותה עבירה. אודה לך על תשובתך הממוקדת, אריה.

        • אזהרה
          |עו"ד נ.חקלאי | 11/01/2010 20:40

          לא נרשמו לך שני דוחות. השוטר התכוון להספתק באזהרה. אך כיוון שסירבת לקבל את האזהרה -על פי הנוהל אזהרה ניתנת בהסכמה - ולכן כשאין הסכמה נרשם דוח. דוח אתה מקבל בין אם אתה מסכים ובין אם לא- ואם יש לך טענות כלפי הדוח אתה יכול לבקש או לבטלו או להישפט בגינו בבית משפט. אזהרה לא ניתן לבטל - ולכן אם מישהו לא מוכן לקבל אזהרה - היינו הוא חושב שהוא לא אשם - הוא לא מקבל אזהרה - אלא דוח - כדי לאפשר לו להוכיח את חפותו - הליך שלא קיים כאשר מקבלים אזהרה.