כמו הקורקינט למשל- את השואלת

  • תאונת דכים או לא????
    צריכה לדעת | 08/01/2010 01:05

    שלוםרציתי לדעת האם הגדרת "תאונת דרכים" כפי שמתוארת בחוק -"מאורע בו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה"    האם היא תקפה גם במקרה שהרכב שפגע הוא לא רכב מנועי לפי ההגדרה של תאונת דרכים וגם לא לפי המקרים הספציפים המגדירים מהו רכב מנועי ,    אך הרכב הנפגע הוא כן ! האם הדבר יחשב כתאונת דרכים??   תודה

    • כמו הקורקינט למשל- את השואלת
      זיו | 09/01/2010 00:55

      כמו שעניתי שם. הדין הוא שהרכב שלא נחשב למנועי והחוק לא חל עליו יכול לתבוע לפי חוק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים כהולך רגל את המבטחת של הרכב המנועי שהחוק חל עליו.

    • תאונת דרכים/שימוש ברכב מנועי
      עו"ד זמירו עזמי | 09/01/2010 07:17

      צריכה לדעת, שלום. אכן תאונת דרכים בהגדרה, מאורע שנגרם בו לנפגע נזק גוף או נפשי עקב שימוש ברכב מנועי. במצב שאת משתמשת ברכב שלך ופגעת באשר פגעת ברור שזה תאונת דרכים ובלבד שלא הייתה פגיעה במתכוון חלילה. ואילו במצב שדבר או כלי כלשהוא פוגע ברכב שלך כשאת נמצאת בו כנוסעת או נהגת כמובן, תלוי מה הדבר או הכלי הפוג, וטוב היה אם ציינת בשאלתך מה פגע בך, מכל מקום צריך לבדוק למה הדבר הזה או הכלי פגע בך, ואז כל מקרה יבדק ויבחן על נסיבותיו הוא. למשל באם הדבר או הכלי הפוגע היה במתכוון או עושה פעולות איבה חלילה זה בעייתי ושולל פיצויים, אך אם הדבר או הכלי הפוגע היו כמו עגלה או סוס או קלנועית או מטאטא כבישים או שהכביש שקע פתאום או שהגשר נפל תוך כדי חלילה, אלו מקרים פחות בעייתיים וסבירים למטרות החוק והפיצויים אשר נועדו לנפגעים מראש. מכל מקום, מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום ע"מ לבדוק את העניין על נסיבותיו לרבות הדבר או הכלי הפוגע וכיצד מתייחסת אליו הפסיקה במידה ומדובר בדבר או כלי מוזר או באירוע חריג. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • המקרה
        השואלת | 09/01/2010 20:07

        עו"ד זמירו עזמי תודה רבה על התגובה וההתייחסות !תודה רבה גם לזיו!מה שהיה בפרוט :קורקינט חשמלי שמהירותו עולה על 35 והוא כלל לא חוקי{הובא לארץ ע''י אנשים} פגע בנוסע שבדיוק החנה את רכבו ויצא ממנו , הנוסע נפגע .האם זו תאונת דרכים? (האם זו יכולה להיות תאונת דרכים מצידו של האחד ומצידו של האדם השני לא?כמו כן הקורקינט פגע בהולך רגל נוסף, האם גם זו  תאונת דרכים?האם במקרה זה צריך לפנות לקרנית כדי לקבל פיצויים?? (כי לקורקינט אין ביטוח )האם העובדה שהוא לא חוקי משנה משהו?תודה רבה!!