דוח חניה

  • דו"ח חנייה
    הרי | 31/12/2009 19:47

    קיבלתי דו"ח חנייה לאחר שחניתי בכביש חד סיטרי ליד מדרכה אפורה שממש תחילת המדרכה האפורה מופיע שלט איסור חנייה .הדו"ח הוגש על סעיף עבירה מ"ס 26"במקום שהחנייה נאסרה ע"י ראש העיריה והאיסור מסומן ע"י תמרור" -לפני הכניסה לרחוב הזה יש כיכר באתי מכוון מזרח למערב הגעתי עד לכיכר ופניתי ימינה לרחוב לפני הפנייה מופיע תמרור אין כניסה בשבתות וחגים וכביש חד סיטרי ואחריו מופיע תמרור איסור החניה -בפנייה קשה לראות את תמרור איסור החנייה והתמרור הבולט הוא תמרור החד סיטרי כך שיש פה הטעייה ועוד בפרט שבמדרכה המקבילה גם יש מדרכה אפורה ללא תמרור איסור חנייה . האפשרות לערער על הדו"ח עברה לי , מה האפשרויות שלי? ומה הסיכויים שלי בכלל לנצח פה בעקבות הטעייה . חשוב להגיד שאני סטודנט והרבה קיבלו שם דוחו"ת עקב הטעייה הזו שלאחר הפנייה ימינה והראייה לתמרור החד סיטרי לא שמים לב שיש תמרור איסור חנייה ומקבלים דו"ח ועוד בפרט שמדובר במדרכה אפורה. ולא חסר חנייה באזור ובאמת מדובר על טעות לשמה ואי הבחנה בתמרור . כמו כן לא מופיע מ"ס של הרחוב בבתים שבו (יש שם ביה"ס ומכון )..מה עליי לעשות?

    • דוח חניה
      |עו"ד נ.חקלאי | 01/01/2010 15:33

      הרי שלום. לא ברור כמה זמן חלף מאז הדוח. ניתן תוך 30 יום לבקש ביטול או תוך 90 יום לבקש להישפט. אחר כך כבר קשה מאוד לעשות משהו.... כעיקרון - אם לא שמת לב לתמרור זו לא טענת הגנה במשפט. זה אולי שיקול "לוותר" לך אם פנית בזמן לבקש ביטול והעבר שלך אינו מכביד יחסית. אם תגיע למשפט זה לא יביא לך זיכוי. מה שכן - אתה מוזמן לפנות לעירייה - למחלקת הנדסה - ולבקש אישורים בדבר חוקיות התמרור. אם התמרור אושר כדין והוצב במקום על פי התוכניות אז אין מה לעשות - רק להקפיד בפעם הבאה. לעומת זאת - אם התמרור ממוקם שלא על פי התוכנית או שהוא כלל לא מאושר במקום - אז זו הגנה משפטית טובה (למי שמעלה אותה בזמן.....). בהצלחה!