הבהרה

  • תעונה ברכב חילופי
    אלכס | 30/12/2009 15:29

    שלום, קיבלתי רכב חילופי מהמוסך לכמה ימים מכיוון שרכב שלי עובר תיקוני צבע ופחחות קלים. היום היה יום גשום(ונאלצתי לעבור קודם לכן בשלולית גדולה) וכאשר ניסיתי לבלום בצומת(ללא שלוליות בה) עם רמזור אדום הבלמים לא הגיבו ופגעתי ברכב שעמד ברמזור. אני רוצה לציין שזו לא הייתה החלקה מכיוון שניסיתי ללחוץ כמה פעמים על בלם והרגשתי שהוא לא מגיב ונלחץ ב"אוויר". דיווחתי על תאונה למוסך וישר אמרו לי שהחלקתי עם הרכב ואמרו לי להגיע למוסך שיבדקו את הבלמים. אמרתי שאני לא נוסע עם הרכב הזה(למרות שהבלמים חזרו לפעול והצלחתי לחזור הביתה). במוסך אמרו לי שהם ישלחו אלי מייד גרר ויקחו את הרכב ויבדקו את הבלמים. אמרתי שאני מבקש שיחזירו עם הגרר את הרכב שלי ויקחו את הרכב שלהם. הרכב שלי לא היה עדיין מוכן ואמרו לי שאם אני לא רוצה שיבוא מייד גרר אז 'שלום על ישראל'. כמו כן, אמרתי שאני לא אשם בתאונה, ואז ענו לי שהם לא אומרים שאני אשם. לפני שקיבלתי רכב חילופי חתמתי על טופס שבו אני מתחייב להחזיר את הרכב במצב תקין ובתור ביטחון רשמתי מספר כרטים האשראי שלי. מי אמור לשלם השתתפות עצמית עבור נזק לרכב הנפגע(יש ביטוח ישיר ועקיף ברכב החילופי) - המוסך שסיפק לי את הרכב החילופי או אני? אני לא מעוניין לנסוע עם הרכב החילופי למוסך גם בשביל לקחת את הרכב שלי משם. מי אמור לשלם את התשלום עבור גריררת רכב מביתי למוסך במקרה וישלחו לכתובת מגוריי את הגרר להחזיר את הרכב החילופי למוסך? אני מעוניין שיקחו את הרכב החילופי עם הגרר מיד כמו שהציעו במוסך, אך אני חושש שאדרש לשלם עבור זה. מי אמור לשלם עבור גרירה זו - המוסך או אני?

    • הבהרה
      אלכס | 30/12/2009 16:25

      אז אחרי שעברתי את השלולית הגדולה הבלמים היו בסדר והמשכתי לנסוע עד הצומת עוד כ-1 ק"מ ולא הייתה בעיה עם הבלמים עד הצומת שבו הם לא הגיבו

      • רכב חלופי לא תקין
        |עו"ד נ.חקלאי | 01/01/2010 13:51

        שלום אלכס כעקרון זה בהחלט לא בסדר שאתה מקבל רכב חלופי לא תקין. מאידך זה נשמע קצת תמוה שהברקסים עבדו רגע לפני השלולית וגם רגע לאחריה, ורק בצומת הם לא עבדו. כדי שניתן יהיה להאשים את "הרכב" בגרימת התאונה ולא את הנהג - לדעתי תצטרך להוכיח שהבלמים באמת לא תקינים. אני לא יודעת אם תוכל לעשות זאת, בטח כשזה לא רכב שלך ולא בחזקתך.... בקיצור- כשנכנסים ל"סכסוך" כספי לא תמיד יודעים איך יוצאים ממנו. עצה שלי - תנסה להגיע איתם לעמק השווה - למזער את הנזקים הכלליים - ואחר כך לעמוד על שלך בעניין האחריות לנזקים. בהחלט תלוי מה כתוב לך בחוזה עליו אתה חתום עימם. אני שמחה שהארוע נגמר בנזק בלבד וטוב שכך - היה יכול להיות הרבה יותר גרוע!!!