ודאי שיש

  • עבודה בתקופה של 60 יום לאחר חופשת לידה
    חן | 05/05/2009 14:46

    רציתי לדעת, לגבי התקופה של 60 הימים לאחר חופשת לידה - אני יודעת שאסור לפטר. אבל האם מותר למעסיק להגיד לי לשבת בבית, לשלם לי כחוק, ובתום התקופה לפטר רשמית? אני שואלת, כי אני בתום חופשת הלידה, ולמרות שהבוס שלי כבר ידע שהוא הולך לפטר אותי (ורק חיכה שיסתיימו 60 הימים), החזיר אותי (לבקשתי), בתקופה של ה60 יום לחצי משרה, ומיד בתום ה60 ימים פיטר. הדבר מביא לכך כי עכשיו את דמי האבטלה אני אקבל לפי חצי משרה, בעוד שאם היה הוגן איתי, והיה אומר לי מראש כי הוא לא מתכוון להחזיר אותי לעבוד, הייתי מקבלת על התקופה של ה60 יום שכר מלא ומכאן גם דמי אבטלה לפי שכר מלא. האם יש לי מה לעשות בעניין עכשיו?

    • ודאי שיש
      עו"ד רענן קריב | 05/05/2009 16:26

      אסור לפגוע במשרתה של עובדת שילדה. יש להחזירה למשרתה הרגילה והמלאה למשך 60 יום של עבודה מלאה בפועל, ורק בתום 60 הימים מותר לנהוג בה כעובד רגיל לפי התיאור ייתכן שיש לך עילת תביעה נגד המעסיק.