נכות כללית ומצב סיעודי

  • נכות כללית - ומצב סיעודי
    OTY | 25/11/2009 11:08

    לאדם היתה נכות זמנית של 75% משנת 1999 בשנת 2000 קבל נכות קבועה של 75% . שאלתי האם מצב זה מהווה הוכחה להחמרת מצבו? האם נתון זה מאשר כי האדם חייב בעזרה קבועה קרי הפסקת עבודת אשתו היום לאחר 10 שנים?. האדם סובל משתית יתר, ועצבנות. 2. האם אדם במצב נכות שכזה נחשב לסיעודי באופן אוטומטי? תודה לאנשי הצוות. OTY

    • נכות כללית ומצב סיעודי
      אורנה | 25/11/2009 22:41

      שלום לך, לא ציינת את גיל המבוטח(מקבלים קצבת נכות רק עד גיל פרישה)שכן קצבת סיעוד מיועדת למי שעבר את גיל הפרישה וכמפורט להלן בהרחבה בתנאי הזכאות: הוא נמצא זקוק במידה רבה לעזרתו של אדם אחר בביצוע פעולות יום יומיות (להתלבש, להתרחץ, לאכול, לטפל בהפרשות, להתהלך בבית וכדומה) או הוא נמצא זקוק להשגחה בבית למען בטיחותו ובטיחות הסובבים אותו. http://www.btl.gov.il/benefits/Long_Term_Care/Pages/תנאי%20זכאות.aspx הזכאות לגמלת סיעוד אינה נקבעת לצמיתות, ומזמן לזמן יבדוק המוסד לביטוח לאומי את מצבו של המבוטח, את זכותו להוסיף ולקבל גמלת סיעוד ואת שיעור הגמלה המגיעה לו. אם החמיר מצבו של המבוטח, הוא ומשפחתו רשאים לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ולבקש בדיקה מחודשת. ראו טופס התביעה בקישור המצ"ב הכולל את חלק הרופא המטפל/אחות המרפאה/עו"ס למילוי: http://www.btl.gov.il/benefits/Long_Term_Care/Pages/אופן%20הגשת%20התביעה.aspx