לופוס אכן מחלה לא נעימה אך הכל תלוי במידת תפקודך

  • קצבת נכות
    ארצי | 10/07/2009 18:04

    האם חולי לופוס זכאים לקצבת נכות מביטוח לאומי? האם יש מקום להגיש תביעה?

    • לופוס אכן מחלה לא נעימה אך הכל תלוי במידת תפקודך
      חיים רייזלר | 10/07/2009 22:42

      ובאם הרופאים בועדה יכירו בתסמינים שמופיעים בגופך ובאפשרות שלך להמשיך ולתפקד לעבוד ולהשתכר כי עצם המצאות מחלה אפילו בגובה 100% אינם מקנים קצבה באופן אוטומטי,אלא רק באם כושרך נפגע להלן הסבר למחלת הלוטוס - זאבת : זאבת אדמנתית מערכתית (לופוס אריתמטוזוס סיסטמית - SLE) עלולה לתקוף איברים שונים בגוף, שהבולטים שבהם הם המיפרקים, העור והכליות. פריחה בצורת פרפר עלולה להופיע על גשר האף והלחיים. הפריחה יכולה להיות אדומה ונקודתית ולהופיע גם באזורים אחרים כמו כפות הידיים וכפות הרגליים, הצוואר והזרועות. מתפתחת רגישות יתר של עור הגוף לשמש, ובעקבות חשיפתו לקרניה מופיעה פריחה. כאבי ראש ואף עלייה בחום הגוף הם חלק מהתסמינים של מחלה זו. המחלה עלולה להתבטא בנשירת שיער הראש, בהלבנת חלק מאצבעות הידיים והרגליים בזמן חשיפה לקור (תופעת רנו). שכיחים כאבים במיפרקים הקטנים והבינוניים, בדרך כלל ללא היווצרות נוזל. המחלה מופיעה עקב שיבוש במערכת החיסונית. כמה מגורמי ההגנה של הגוף מזהים גורמים בגוף כזרים לו ותוקפים אותם, ומכאן שיוך המחלה לקבוצת המחלות האוטואימוניות. בדיקות דם מסוימות, כגון ספירת דם ובדיקת גורם אנטי נוקלארי (חלבון הפועל נגד גרעין התא) מסייעות באישוש האבחנה. יש לחזור ולבדוק את השתן ואת תפקודי הכליות נוכח האפשרות של פגיעה כלייתית. הטיפול התרופתי במחלת הלופוס מתבצע בשלב הפעיל שלה. בין התרופות הנמצאות בשימוש נמצא פרדניזון ותרופות המכילות כינין, כמו פלקווניל. אם מופיעה פגיעה כלייתית, מוסיף הרופא טיפול בתכשירים כגון: אימורן או ציטוקסן. מספר חולי הלופוס בישראל מוערך ב-1500, ושכיחותה בקרב נשים גדולה פי תשעה יותר מאשר בקרב גברים. רק בריאות.

    • קצבת נכות
      אורנה | 11/07/2009 12:40

      שלום ארצי, מוסיפה לתשובתו של חיים רייזלר, מעבירה לעיונך את תנאי הזכאות לקצבת נכות: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx מלא תביעה לקצבת נכות והצהרה למחלקת הביטוח והגביה http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/t7801.pdf וציין כל בעיה רפואית ממנה אתה סובל כולל מחלת הלופוס. אם אתה מטופל ע"י מספר רופאים מקצועיים כגון עור/אורטופד/רומטולוג ועוד... ציין כל בעיה רפואית בנפרד,שכן כל בעיה רפואית מקנה אחוזי נכות. מה שקובע בסופו של דבר לקבלת קצבת נכות הוא שילוב הנכות ואבדן כושר עבודה מלא/חלקי: נכות רפואית – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. דרגת אי-כושר– פקיד התביעות של הביטוח הלאומי קבע שהמבוטח/ת איבדו 50% לפחות מכושרם להשתכר או לתפקד במשק בית. יש לך הנחיות מלאות בטופס התביעה כיצד לפעול. אם אתה ממשיך לעבוד ולא אבדת את כושר עבודתך, תוכל לבדוק זכאות לפטור ממס כמפורט להלן: http://ozar.mof.gov.il/itc/blind.htm מעבירה לעיונך את ספר מבחנים לנכות כללית ונפגעי עבודה בקישור מטה. בברכת בריאות טובה יותר ובהצלחה.