ערר על החלטת ועדה רפואית

  • החלטת מוסד לביטוח לאומי בבקשה עזרה מעורכת דין
    אבי | 09/07/2009 22:21

    נתנו לי בוועדה רפואית 81 אחוז נכות מעבודה וביטוח לאומי מערער על זה וזה התענות שלהם: הנדון ערער על החלטת ועדה רפואית מוגש בזה ערער על החלטה ועדה רפואית מיום 30.06.09 לפיה נקבע לנ"ל פגיעה מיום 26.06.07 דרגת נכות של 81% מיום 11.09.08 לצמיתות. 1.הוועדה הרפואית לא מצאה שקיימת החמרה אורטופדית אולם העניקה נכות בשעור 10% (כגרימה) למרות שפגיעה הוכרה כהחמרה. 2.הוועדה ציינה כי מבחינה ראומטולוגית מדובר בהחמרה אך לא ניכתה מצב קודם. 3.הוועדה רפואית שגתה בכך שעניקה נכות כפולה על אותה ברך אשר בנכות ראומטולוגית כללה פגיעה בברך עליה הוענקו אחוזים בנפרד. 4.הוועדה עניקה נכות פסכיאטרית בגין אירוע שלא הוכר ונבדק במסגרת תביעתו לדמי פגיעה (סכסוך בעבודה אם מנהל) הוועדה שגתה בכך שהסתמכה על טענה לפגיעה נוספת שלא הוכרה ע"י המוסד. 5.מכייוון שוועדה הרפאית מצאה שכל תלןנותיו הנוספות בתחום מחלת עור וראומטולוגיה נובעות ממצבו הנפשי הרי שגתה בכך שעניקה נכות בגין תוצאת מחלתה הנפשית שלא הוכרה. 6.לדעת המוסד על וועדה היה להפנות את תובע להגיש תביעה בגין מצבו הנפשי בגין צעקות מצד מנהל או לחילופין לבקש בירור עובדתי לגבי טענה זו שעולתה רק במסגרת חוות דעת שניתנה מטעמו. זאת התשובה שלהם ברצוני לציין שאני הגשתי החמרת מצב שהם הכירו בה 11.09.08 בתחום הנפשי והם הכירו בה ונתנו לי אחוזי נכות ואותו דבר רופא עור וראומטולוג השאלה שלי מה עכשיו לגבי התשובה שלהם האם זה חמור?? ויש לציין שאחוזי נכות כולל תקנה 15 אחוזי נכות רפואית מסתכמת ב 54 אחוז נכות

    • ערר על החלטת ועדה רפואית
      עו"ד מירב אפרים | 09/07/2009 22:52

      אבי שלום, מחד, זה לא יהיה נכון להתייצב בפני ועדה רפואית לעררים ללא תשובה לטענות הביטוח הלאומי, מאידך, לא די במידע שמסרת בכדי לתת לך תשובה. על עורך הדין לבחון את כל התיק לרבות הפרוטוקולים הקודמים והחומר הרפואי המלא. בהצלחה.

      • החלטת מוסד לביטוח לאומי
        אבי | 10/07/2009 09:14

        1.בהתחלה נתנו לי 10 אחוז נכות על ברך בתאריך 20.09.07 2. עשיתי החמרה במצב בתאריך 11.9.09 בתחומים פסכיאטר ,עור וראומטולוג. 3.בתחום פסכיאטר הם נתנו לי 20 אחוז 4.בתחום רופא עור נתנו לי 20 אחוז פסוריאסיס בעקבות דחק 5.ואז ראומטולוג נתן לי 10 אחוז הוא הכיר בזה יש לי את כל פרוטוקולים יש לציין שהם סיכמו את זה 54 אחוז נכות ואז הם אמרו שאני צריך לחכות לתקנה 15 ואז שלחו לי הביתה את דוך של רשות לעניין תקנה 15 שהם ממליצים להפעיל תקנה 15 במלואה.

        • המשך שאלה לערער ביטוח לאומי
          אבי | 12/07/2009 09:03

          1.בהתחלה נתנו לי 10 אחוז נכות על ברך בתאריך 20.09.07 2. עשיתי החמרה במצב בתאריך 11.9.09 בתחומים פסכיאטר ,עור וראומטולוג. 3.בתחום פסכיאטר הם נתנו לי 20 אחוז 4.בתחום רופא עור נתנו לי 20 אחוז פסוריאסיס בעקבות דחק 5.ואז ראומטולוג נתן לי 10 אחוז הוא הכיר בזה יש לי את כל פרוטוקולים יש לציין שהם סיכמו את זה 54 אחוז נכות ואז הם אמרו שאני צריך לחכות לתקנה 15 ואז שלחו לי הביתה את דוך של רשות לעניין תקנה 15 שהם ממליצים להפעיל תקנה 15 במלואה.