חישוב דמי פגיעה

  • כמה אקבל מב.ל. על תאונת עבודה אם...
    אלעד | 06/07/2009 12:19

    ב.ל. אישרו תאונת עבודה שעברתי. בינתיים אני 3 וחצי חודשים בבית. אני עצמאי. רציתי לדעת כמה ישלמו אם המקדמה החודשית לב.ל. עומדת על 195 ש"ח לחודש. כמה ש"ח אני צפוי לקבל על 91 הימים הראשונים... ?

    • חישוב דמי פגיעה
      עו"ד מירב אפרים | 06/07/2009 13:59

      אלעד שלום, דמי הפגיעה מחושבים לפי ההכנסה בשנת המס השוטפת, שעל פיה חושבו דמי הביטוח בעד שלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסקת את עבודתך עקב הפגיעה. מה היתה הכנסתך בשלושת החודשים הללו ?

      • אני עצמאי בשנה הראשונה שלו וכרגע אני משלם מקדמה...
        אלעד | 06/07/2009 15:48

        כרגע אני רק משלם מקדמה. אמרו לי שזה 75% מהשכר ברוטו אבל כרגע אין לי חישוב של הרו"ח שלי. המקדמה עומדת על 195 שח לחודש לביטוח לאומי...

        • גמלה חוסמת
          עו"ד מירב אפרים | 06/07/2009 20:05

          אלעד ערב טוב, דמי הפגיעה ישולמו לך בהתאם להכנסות לפיהן שילמת את המקדמות בסך 195 ש"ח לחודש. באופן כללי, דמי הגמלה מהווים 75% מסך ההכנסה הממוצעת בשלושת החודשים שלפני התאונה. את הסכום המדויק בדוק עם רוה"ח. בעניינך תחול "גמלה חוסמת" שמשמעותה היא שלא תוכל לשנות את ההכנסה לפיה תחושב הגמלה להכנסה שונה מזו ששילמת עליה את המקדמות לפני שקרתה תאונת העבודה. בהצלחה.

          • שאלה בקשר לתגובתך... גמלה חוסמת...
            אלעד | 07/07/2009 00:03

            א. נניח לדוגמא שההכנסה שלי הממוצעת עומדת על 7000 ברוטו לחודש. 7000 * 0.75 = 5250 שח * 3 חודשים = 15750 שח אני אמור לקבל ? החישוב נכון ? ב. הגמלה החוסמת זה אומר שלא אוכל בעתיד (בסוף השנה) לתבוע הפרשים על אותם חודשים ? משמע אם המקדמה כרגע (195 שח) נמוכה מהמציאות אזי "אכלתי אותה" ולא אקבל 75% מהמשכורת האמיתית / מההכנסה הנכונה ?

            • גמלה חוסמת
              עו"ד מירב אפרים | 07/07/2009 08:42

              אלעד בוקר טוב, צר לי אך סעיף ב' הוא הנכון. במקרים חריגים מאוד הצליחו מבוטחים להוכיח בבית הדין כי אין להחיל את "הגמלה החוסמת" בעניינם.

              • סורי על החפירה ולגבי סעיף א' בשאלה הקודמת ...?
                אלעד | 07/07/2009 08:47

                הדוגמא שלי היא נכונה ? אם נקח שהברוטו שלי לחודש הוא 7000 שח אז כמה לצפות שאקבל מביטוח לאומי עבור 91 ימי מחלה ?

                • החישוב נכון  לת
                  עו"ד מירב אפרים | 07/07/2009 09:12