שמירת הריון

  • שמירת הריון באבטלה
    נעמי | 27/06/2009 14:49

    שלום רב, אני פוטרתי מעבודתי בדצמבר קיבלתי דמי אבטלה עד מאי בפברואר נכנסתי להריון תאומים בעקבות טיפולי פוריות ( הפריית מבחנה ) בטיפולי הפוריות נעדרתי מעבודתי ולא יכלתי להשקיע את מיטב כוחי בעבודה ואני רואה זאת הסיבה לפיטורין . מחודש מאי הנני בשמירת הריון שאלתי היא האם אני יכולה לקבל גימלת שמירת הריון מביטוח לאומי ?- אגב נשארו לי עוד 8 ימים חתימה אך אנני יכולה להגיע ללשכה שנמצאת רחוקה מביתי - עיר אחרת ללא רכב ואני מחוייבת להיות במצב של מנוחה טוטאלית לפי הפרוספקט שפרסם ביטוח לאומי - ביטוח אימהות בנושא שמירת הריון רשום שמי שקיבלה דמי אבטלה רשאית לשמירת הריון ושולמו בעדה ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 חודשים שקדמו ליום הקובע - היום שהפסיקה את עבודתה בעודה בהריון שיסתיים בלידה שלחתי את אבי לביטוח לאומי עם מסמכים הרלוונטים ושם טענו שרק עם פוטרתי עקב שמירת ההריון מגיע י לי גימלה . ואפילו לא לקחו את הטפסים והפנו את אבי לנכות כללית ( התנהגו בצורה מאוד לא יפה ומזלזלת ) , ואני הבנתי שאפשר לקבל נכות כללית בהריון רק עד חודש שישי להריון . אני מאוד אשמח לעזרתכם ולתגובתכם המהירה תודה נעמי

    • שמירת הריון
      עו"ד מירב אפרים | 27/06/2009 16:08

      נעמי שלום, גמלה לשמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצה להיעדר מעבודתה בזמן ההיריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר - הנובע מן ההיריון. הגמלה נועדה לפצות את האישה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת היריון. מאחר ולא הפסקת את עבודתך עקב שמירת הריון אינך זכאית לגמלה. יחד עם זאת, ידוע לי כי לא ניתן לפטר אישה במהלך טיפולי הפוריות (בתנאים מסוימים). יתכן כי יש לך עילת תביעה נגד המעביד, ויתכן וניתן לכלול גם את הפסד הגמלה, בתביעה נגד המעביד. באשר לזכויותייך אלה הפני שאלה מתאימה בפורום דיני עבודה (ראי תפריט מימין). בהצלחה.

      • בהמשך לתגובתך
        נעמי | 27/06/2009 22:11

        לגבי תביעה של המעביד זה קצת בעיה - כי המעביד הוא קרוב משפחה והפיטורים נגמרו בצורה לא יפה ובהתחלה הוא לא רצהלהעביר לי שום סכומים עד שאחתום לו על מסמך שלא אתבע אותו בעתיד - מרוב לחץ כלכלי ומשפחתי חתמתי .מה לגבי נכות כללית האם אני זכאית?? , כי כרגע אני במצב בעייתי אני לא יכולה לעבוד ,אם הלשכה שולחת אותי לעבודה אני לא יכולה לפנות בנתיים יש לנו הכנסה אחת מבעלי מה עושים ? תודה

        • אגב תודה רבה על התגובה המהירה הפורום הזה מצויין  לת
          נעמי | 27/06/2009 22:15

          • אנחנו שמחים לסייע
            עו"ד מירב אפרים | 27/06/2009 22:40

            נעמי שלום, איני מכירה את המגבלה שהזכרת בעניין הזכאות עד לחודש השישי של ההריון, אך אבדוק את העניין עבורך ואשיב לך בהקדם. יתכן ומדובר בהנחיות פנימיות של הביטוח הלאומי. בינתיים שבוע נעים.

            • שמירת הריון / נכות כללית
              עו"ד מירב אפרים | 28/06/2009 10:10

              נעמי בוקר טוב, אין מגבלה של קבלת נכות כללית עד החודש השישי להריון. במידה והפסקת לעבוד כתוצאה ממצבך, את יכולה לקבל קצבת נכות עד למועד הלידה, כל עוד יש לכך הצדקה, ובהתאם להחלטת הוועדות בביטוח לאומי. בהצלחה.