דרוש היתר בניה

  • מרפסת שמש - הוצאת היתר
    גלית | 28/11/2010 11:11

    מדובר בניין של שלוש קומות. השכן בקומה השנייה הרחיב את דירתו, כך שהתקרה שלו מהווה מעין מרפסת שמש בדירה שלנו. האם אנו יכולים לרצף את השטח ולבנות מעקה, כך שישמש מרפסת שמש. הדייר שבנה, מסכים לכך. האם יש צורך באישור מהעירייה, האם יחול היטל השבחה. אודה להפניה לסעיף החוק הרלוונטי.

    • דרוש היתר בניה
      דינה | 28/11/2010 18:21

      כדי להפוך את הגג למרפסת פרטית של דירתך תצטרכי ככל הנראה לקבל את הסכמתם של 75% מהדירות שלהן צמודים 2/3 מהרכוש המשותף, זאת כיוון שהגג של הרחבת הדירה מתחתייך הוא רכוש משותף, אלא אם כן הסכימו כל בעלי הדירות להצמיד את הגג הזה לדירה שהרחיבה. מבחינתך הצמדת הגג לדירתך נחשבת הרחבת הדירה שלך. כדי לפתוח דלת יציאה לגג יש לקבל היתר בניה כמו גם בשביל בניית מעקה. הרחבת דירה פטורה מהיטל השבחה אם מתקיימים בה התנאים שבחוק, על פי הקבוע בסעיף 19(ג) לתוספת השלישית של חוק התכנון והבניה: "(ג) (1) בניה או הרחבה של דירת מגורים לא ייראו כמימוש זכויות אם המחזיק במקרקעין או קרובו הגיש בקשה להיתר בניה על אותם מקרקעין שישמשו למגוריו או למגורי קרובו ובלבד שהשטח הכולל של דירת המגורים האמורה לאחר בנייתה או הרחבתה אינו עולה על 140 מ"ר; עם כל בניה או הרחבה נוספת מעל השטח האמור ישולם היטל, בשיעור יחסי לגודל הבניה או ההרחבה הנוספת. (2) העברת הבעלות או החזקה בדירה שנבנתה או שהורחבה כאמור בפסקה (1) או שניתן להרחיבה לפי תכנית, לא יראו כמימוש זכויות ולא תחול בגינה חובת תשלום ההיטל, אם המחזיק במקרקעין או קרובו השתמשו בדירה למגוריהם או למגורי בני משפחתם הקרובים מגמר הבניה ועד מכירתה משך זמן שאינו פחות מארבע שנים; לענין זה, "גמר הבניה" - כמשמעותו בחוק מס רכוש וקרן פיצויים, תשכ"א-1961."