בקשר לחוב לחברת החשמל...

  • מגורים תחת חוזה בדירה לא משופצת וחוב חשמל של אחר
    טל | 30/05/2010 18:39

    לפני כחודשיים שותפתי לדירה ואני חתמנו על חוזה לדירה בחיפה לאחר שראינו אותה במהלך שיפוצה. נאמר לנו על ידי הנציגה של בעל הנכס שהשיפוצים יסתיימו בתוך מספר ימים. עברו חודשיים מאז חתימת החוזה והדירה נשארה באותו מצב שבה הייתה כשבאנו להתרשם ממנה לראשונה. התברר לי לאחר מכן שהנציגה של בעל הנכס אחראית לתקשורת עם שיפוצניקים ובעלי מקצוע ובעל הנכס עצמו לא ממש מעורב. לכל אורך התקופה הזאת הנציגה לא מסרה לבעל הנכס את הפרטים במלואם ופיזרה שקרים והבטחות בלי כיסוי. אחת מהן היתה שאנחנו רשאים לעבור לדירה שלה בבעלות אותו אדם אותה היא פינתה והיא ציינה שדיברה איתו ואנחנו רשאים לעבור. משיחה עם בעל הנכס לפני רק כשבוע התברר שהוא לא ידע על מצב הדירה ושהיא נשארה במצב חצי משופץ כשאף אחד לא הרים אצבע. שאלנו אותו אם לאור המצב הוא ירשה לנו לעבור לדירה מעלינו והוא סירב בתואנה שנוכל לעלות רק אם נמצא מחליפים. בעל הנכס אמר שהוא ידאג לשיפוצים אך מעבר לקבלן שבא להסתכל על הדברים הנדרשים תיקון לא נעשה דבר ולא נמצא מחליף שיסכים לגור בדירה במקומנו במצבה הנוכחי. בדירה שהוצעה לי ע"י הנציגה החשמל נותק, לטענתה בגלל פיוז שרוף. לאחר שהתקשרתי לחברת החשמל התברר לי שהוא נותק כתוצאה מחוב גדול שלה. היא מאושפזת בבי"ח ולכן הסתכמתי, ברוב איוולותי, לשלם את החוב שלה בתנאי שתחזיר אותו כשתבריא כי הייתי נאמר לי שהיא דירה עם בעל הנכס והוא הסכים שנעבור. בדיעבד היא התבררה כשקרנית פתולוגית שפיזרה הבטחות בשם בעל הנכס שהוא עצמו לא מגבה. בחוזה עליו חתמנו יש סעיף סטנדרטי האומר שראיתי את הדירה ואני מסכים מרצוני לגור בה. חתמנו על הסעיף הלא הגיוני הזה בהתחשב במצב כי נאמר לנו שהדירה תהיה משופצת סופית עם כניסתנו. מיותר לציין שאם היינו יודעים שהדירה תשאר חצי גמורה לא היינו חותמים אך נפלנו בפח של הבטחות בלי כיסוי. בינתיים לא נעשה דבר בעניין השיפוץ ועוד לא הושב לי החוב לא שלי אותו שילמתי על דירה שאני לא גר בה ואותה נציגת בעל הנכס ממשיכה למרוח אותי. בסופו של דבר, אחרי כתיבת המגילה הזו, השאלה היא כזאת: האם משפטית אני רשאי, לאור הדברים הנאמרו לעיל ועל אף איסור בעל הנכס, לעבור לדירה אחרת בבעלותו. והאם בעניין חוב החשמל יש צעדים אותם אוכל לנקוט על מנת להבטיח שיוחזר אליי סכום הכסף או שמא אני נאלץ לסדר את העניין בעצמי מול הנציגה משום שהייתי תמים וזו אשמתי.

    • בקשר לחוב לחברת החשמל...
      יודע דבר | 31/05/2010 10:48

      אוכל לעזור לך בעניין החוב, צור עימי קשר במייל על ידי המערכת.

    • נא לפנות לפורום דיני חוזים  לת
      עו"ד עזרא שרון | 31/05/2010 13:39