מידע על חסוי - דיני משפחה

  • התלבטות - בקשה לעזרה
    איילת | 17/10/2009 16:38

    שלום רב, מאחר ואני כעו"ד לא עוסקת בתחום דיני המשפחה, אני פונה אליכם בסוגיה בה נתקלתי בשבועות האחרונים, על מנת לקבל התייחסות ראשונית. העניין הוא בזה: חמי, קשיש אשר נבדק על ידי פסיכיאטר והוגדר כתשוש נפש ופסול דין, אושפז לפני ימים מספר במוסד סיעודי. על פי בקשת המוסד בנו (בעלי), התבקש לפעול למינויו כאפוטרופוס וכן להשיג "קוד", ממשרד הבריאות לצורך מימון האישפוז היקר. הבעיה - למיטב ידיעתינו חמי היה נשוי לפני למעלה מ-20 שנה (לאחר שהתגרש מחמותי). מאז לא ידוע לנו אם הוא התגרש ואין לנו כל קשר או מידע לגבי מי שהייתה או עודנה אשתו. גם כשהיה בקו הבריאות הוא מעולם לא דיבר על הנישואין הללו. כעת בוודאי שאין עם מי לדבר... מידיעה אישית הנובעת מיחסי הקרבה בינינו הוא חי בגפו לפחות ב-15 השנים האחרונות. השאלה - הן בבקשה למינוי אפוטרופוס והן בבקשה לקוד, אנו נדרשים למלא את מצבו המשפחתי וכן לתת מידע לגבי קרובים מדרגה ראשונה. מה עושים??? יצויין עוד כי נסיונותינו למצוא את ספח תעודת הזהות עלו בתוהו... אשמח לקבל תשובה או כל רעיון שיוכל לקדם אותי בהתרת הפלונטר. תודה מראש!! איילת

    • מידע על חסוי - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/10/2009 23:36

      איילת שלום, 1. רצוי לפנות למשרד הפנים כדי לבקש מידע לגבי מצבו המשפחתי (אני מניחה שאם תציגו את המצב, תוכלו לקבל מידע כזה). 2. הייתי רושמת בטפסים, לגבי מצבו המשפחתי, "לא ידוע" או לחילופין " ...., למיטב ידיעתנו". בהצלחה ובברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה