תביעת מזונות קטין מסב וסבתא

  • חוב למזונות
    משה | 06/10/2009 16:06

    בעלי לשעבר מסרב לשלם מזונות מזה 10 שנים והחוב שהצטבר הגיע ל 183000 אלף שח הוגש נגדו צו הוצאה לפועל על החוב יש פסק דיין למזונות האם אוכל לתבוע את האבא של בעלי שיש לו נכסים רבים במידה ובעלי לשעבר ימשיך בסדובו לשלם לתשלום המזונות

    • תביעת מזונות קטין מסב וסבתא
      טו"ר אביעד אושרי | 07/10/2009 13:26

      עפ"י סעיף 4 לחוק לתיקון דיני משפחה התשי"ט , אכן הינך יכולה לתבוע את תשלום המזונות מהורי האב אולם בסעי' 5 לאותו חוק ישנן 3 הגבלות לתביעה כזו כדלהלן: אין אדם חייב לספק מזונות לבן-משפחה לפי סעיף 4 אלא במידה שנתקיימו שלוש אלה: 1. יש בידו לעשות כן לאחר סיפוק הצרכים של עצמו, של בן זוגו ושל הילדים הקטינים שלו והילדים הקטינים של בן-זוגו; 2. אותו בן-משפחה, על אף מאמציו, אינו יכול לספק צרכיו מעבודה, מנכסיו או ממקור אחר; 3. אותו בן-משפחה אינו יכול לקבל מזונות לפי סעיף 2 או לפי סעיף 3 או מעזבון, ואינו יכול לקבלם מבן-משפחה הקודם לאותו אדם לפי הסדר שנקבע בסעיף 4 ככלל אני יכול לומר לך כי פסיקה המחייבת במזונות את הורי האב היא פסיקה יחסיצת נדירה אבל בהחלט קיימת. אביעד אושרי

    • תביעת מזונות מהסבים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 09/10/2009 18:21

      משה שלום, בתיהמ"ש פוסקים לעיתים רחוקות מזונות נגד הסבים, ובזאת בד"כ רק במקרים בהם החייב במזונות אינו קיים ו/או אינו חי בארץ וכד', ולא במקרה בו החייב "סתם" מסרב לשלם, בין השאר מהנימוק שבמקרה כזה יוצפו בתהימ"ש בתביעות מסוג זה, בכל מקרה בו חייב אב כלשהו מזונות. בנוסף - עליך לדעת שעפ"י חוק חובת הסבים משני הצדדים היא זהה, ויש סיכוי שאם תגישי תביעה נגד הורי האב, יצורפו גם הוריך כנתבעים. בברכת חג שמח, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

      • מזונות מעזבון הסב
        איריס | 08/11/2012 00:53

        בעניין תביעת מזונות מהסב האם הסיכוי טוב יותר כאשר מדובר בתביעת מזונות מעזבון הסב בטרם חולק העזבון וכאשר הוא לא הוריש דבר לקטינים שבמידה כזו או אחרת היו תלויים בו..?