זכויות בנכס- דיני משפחה

  • העברת דירה בבעלות המשפחה ללא צוואה ליחי
    משה | 01/10/2009 14:29

    שלום שמי משה , ורציתי לבקש דיעה לגבי מה לעשות במצב שבו אנו מנסים להעביר דירה שברשות המשפחה למישהו מסויים .אמי ואני גרים בבית של המשפחה , לאמי עוד 3 אחיות , לפני כשנה נפטרה דודה נוספת ועוד שני דודים במהלך העשור האחרון ... זכרונם לברכה .אמי ואני מתגוררים לבד בבית ב 20 שנה האחרונות ואף יותר , כל תחזוקת הבית חובות קודמים שיפוצים וארנונה וכדומה , תחת הדאגה שלנו .ההורים של אמי ודודותיי לא השאירו צוואה ורציתי לדעת מה זה אומר ?האם לבני ובנות דודותי יש זכויות כלשהן על הבית ?כיצד אני יכול להעביר את הבית לבעלותינו ? איך מתבצע התהליך והאם זה מסובך ?אשמח לשמוע את דעתכם בנושא , בתודה מראש , משה .

    • זכויות בנכס- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 01/10/2009 16:45

      שלום רב במסגרת הפורום לא ניתן לתת מענה פרטני ומדוקדק. אם מדובר בנכס ששיך לאימך אז היא יכולה להעביר את הנכס על שם מי שהיא מעוניינת כל עוד היא צלולה ומבינה מה היא עושה. איני יכול לדעת למה הכוונה - "נכס משפחתי", על שם מי הוא רשום, איפה האבא בתמונה (חי? נפטר? מה עם ירושתו?) ולכך יש השלכות משמעותיות במתן התשובה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • עוד פרטים ...
        משה | 01/10/2009 17:32

        הייהשתדלתי לתת כמה שיותר מידע בהודעתי , לגבי השאלות שלך ..כתבתי שההורים של אמי ודודותיי לא השאירו צוואה ורציתי לדעת מה זה אומר ?הבית היה שייך להורים של אימי , הם לא השאירו צוואה .האב לא בתמונה ולא קשור לעניין משום שהבית שייך למשפחת אימי .לחדד שוב את מה שכתבתי , הבית של משפחת אימי נשאר ללא צוואה אחרי שהורי אימי נפטרו , האבא לא קשור לסיפור ולא משפיע , ואימי ואני בלבד גרים בבית .מקווה שהמידע יותר ברור כעת .אנו רוצים להעביר את הבית על שם אמי , השאלה איך עושים את זה .אני מקווה שעכשיו השאלה המקורית שלי יותר ברורה , תודה רבה על הטירחה ...

        • יש מענה ?
          משה | 18/10/2009 22:29

          אשמח לשמוע עוד בנושא ...