מחיקת תביעת גירושין בבית הדין - דיני משפחה וירושה

  • מחיקת תביעת גירושין בבית הדין הרבני
    ליאורה | 30/09/2009 11:04

    שלום, בעל פתח תיק בבית הדין הרבני והגיש תביעת גרושין בכריכה עם תביעה למזונות והפרדה רכושית. כעבור כמה ימים התחרט ובקש מהעו"ד שלו לבטל הכל, כי הוא ואשתו החליטו לתת לעצמם הזדמנות נוספת, ולנסח הסכם שלום בית לחילופין הסכם גירושין. העו"ד ניסח פנייה לבית הדין וכתב: בית הדין הנכבד מתבקש למחוק את תביעת הגירושין שהגיש הבעל בתיק זה לביה"ד. וגם הצדדים מבקשים לגבש הסכם "שלום בית לחילופין גירושין", אשר יוגש לאישורו של ביה"ד. שאלות: 1. האם נוסח הפנייה של העו"ד עולה בקנה אחד עם בקשת הבעל לבטל הכל. - כלומר, האם התיק כולו יימחק ולא ישארו עקבות ...? או שמא ... 2. האם הבקשה היא רק לבטול תביעת הגירושין בתיק, ואילו התביעה למזונות והפרדה רכושית נשארת על כנה בתיק ? 3. האם הניסוח של העו"ד מחייב, שהסכם שלום בית לחילופין הסכם גירושין יאושר רק בבית הדין הרבני ולא בבית משפט לעניני משפחה. 4. איזה בקשה יש להגיש לבית הדין הרבני כדי למחוק את התיק כולו, כאילו מעולם לא נפתח? תודה ושנה טובה.

    • מחיקת תביעת גירושין בבית הדין - דיני משפחה וירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/09/2009 21:31

      ליאורה שלום, על פניו נראה כי עוה"ד לא פעל בהתאם להנחיות הלקוח, שכן מהודעתו לביה"ד נראה כי התיק יישאר פתוח עד לאחר שיגובש הסכם ממון / גירושין. ניתן לבקש מביה"ד למחוק את התביעה ולהוציאה לחלוטין ולסגור סופית את התיקף ללא הסכמים וכיו"ב. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

      • תודה רבה ועוד ...
        ליאורה | 01/10/2009 08:53

        בהמשך לתשובתך, הבעל פנה לעו"ד שלו, והוא אומר: 1. לא ניתן למחוק תיק בבית הדין הרבני. 2. הבקשה שהגיש לבית הדין הרבני למחיקת תביעת גירושין, תמחק גם את התביעה בענייני רכוש ומזונות, שכרוכה לה. האםהעו"ד צודק או ... ושוב המון תודה.