חפשי חבר אחר

  • טיפול הפריה
    שיר | 20/07/2009 12:16

    אני מתכוונת להתחתן בקרוב חבר שלי אומר שאת הכסף שיש לו הוא צריך. ולכן אני מוציאה את כל כספי למטרה נעלה להביא ילד לעולם הטיפול מאוד יקר ובאופן פרטי. ואני מתכוונת לעבור אותו בהקדם מה עלי לעשות האם כך נהוג ומה יהיה בעתיד אם חלילה משהו יקרה בזוגיות

    • חפשי חבר אחר
      שי | 20/07/2009 18:26

      אם החבר שלך לא מוכן להשתתף בהוצאות הנדרשות להביא ילד, סביר שהוא גם לא יסכים להשתתף בהוצאות שיבואו אחר כך לגידולו וחייכם המשותפים יעלו על שרטון, אם הוא לא יהיה האב הביולוגי (כלומר ההפריה מתורם), כנראה שגם לא תוכלי לתבוע ממנו מזונות.

    • הוצאות כספיות במשפחה והפריה כזוג - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 20/07/2009 18:40

      שלום שיר, בעניין תכנון ההוצאות הכלכליות של בני הזוג לא מסתכלים על מה נהוג. כל עוד אתם חיים יחדיו בשלום, והוצאה כלשהי חשובה לך יותר מאשר היא חשובה לו, ואת מוכנה להוציא על כך את הכספים האישיים שלך (למשל, כספים מלפני הנישואין), אז זה בסוף מה שיקרה. במשך הנישואין, הכספים שמתנהלים הינם משותפים, גם אם מתנהלים בחשבונות נפרדים. ביצוע הליכי הפריה באישה נשואה מחייב ע"פ החוק את הסכמתו הכתובה של בעלה. הילד שיוולד כתוצאה מכך (גם אם הוא מתרומת זרע) ייחשב ויירשם כבנו של בעלך, ותחול עליו אחריות הורית כלפיו. בברכה, ויקטוריה גלפנד, עו"ד לדיני משפחה