רכישת נכס לבן

  • שינוי כתב ירושה
    לולבה 56 | 19/07/2009 11:01

    כתבתי ירושה ע"י עו"ד. ברצוני לקנות דירה ולרשום את הדירה על שם אחד הבנים. מה עליי לעשות? (ללא עו"ד)

    • רכישת נכס לבן
      עו"ד אחת | 20/07/2009 08:24

      שלום רב, לפי תיאורך. רצונך לרכוש דירה לבן ולרושמה על שמו. פעולה זו אינה הליך של ירושה. היות שברגע שתרכוש נכס ותקפיד לרושמו לאלתר על שם בנך, הנכס ייחשב בבעלות בנך ולא שלך.כך שאין המדובר כאן בירושה כאמור. בלא כל קשר, אין ספק שבעיסקאות מקרקעין רכישה/קניה, ממולץ מאד להיעזר בעו"ד, וכן לבחון את שאלת המיסוי.

    • שינוי צוואה
      עו"ד מ. שיפמן | 20/07/2009 09:04

      שלום רב אדם יכול לשנות את צוואתו בחייו כמה פעמים שרק ירצה ובלבד שראשו צלול ואין השפעה בלתי הוגנת עליו. לכאורה אין מניעה שתקנה נכס ותתן במתנה לאחד מילדיך. כדאי לבדוק ולהתייעץ עם עו"ד בקשר להשלכות נוספות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר